Sport

2009.04.08. 02:29

Egert minuszolják

Soponya - Az Eger-ralin az A/7-es géposztály második helyéről esett ki a Lévai Ferenc, Schweighardt Gábor duó a 9. gyorsaságin.

Matók János

Akárcsak 2006-ban, az Eger-rali idei futamán is az egerbaktai gyorsasági szakasz okozta a Lévai Ferenc, Schweighardt Gábor páros vesztét : három éve a Toyota Yaris váltójának tengelytörése miatt adták fel a futamot, míg múlt vasárnap az idei gép, a Honda Civic R/3 szenvedett súlyos sérülést . Pedig nagyon jól ment az autó, hiszen az A/7-es géposztályban Kőváry Barna mögött 9 másodperces hátránnyal a 2. helyen haladtak. Aztán jött Egerbakta és egy éles balkanyar, ahol kitört a Civic hátulja, s ennek köszönhetően az árokban kötött ki az autó és személyzete. Bár a nézők visszatették őket az útra, ám a hátsó híd annyira elgörbült, hogy azzal már nem lehetett tovább menni.

- Pár százezer forint a kár az autóban, amit a miskolci futamra természetesen ismét felkészítünk. A hidat kicseréljük, s a karosszériát kikalapáljuk. Lehet, hogy esztétikailag nem lesz olyan szép az autó, de műszakilag rendben lesz a Honda. Egyébként az egri futamon jól éreztük magunkat, talán a tempós szakaszokon mehettünk volna gyorsabban, de azok pont vasárnap kerültek sorra. Tapasztalatokat is szereztünk, hiszen a Civic gyorsabb autó, jobban veszi a kanyarokat, mint a korábbi gépünk, a Yaris, így részletesebb intinert kell készítenünk, hogy még több információt kapjak Gábortól, a navigátoromtól. Miskolcot azért is várjuk, mert ott jól ismert pályákon haladunk majd, így jobban tudunk figyelni az autóra. Még semmi sincs veszve, hiszen egy versenyt minuszolhatunk a szezonban. Amennyiben a további futamokon célba érünk, úgy elfelejthetjük a számunkra nulla pontos Eger-ralit - mondta Lévai Ferenc, a pilóta, aki társával az A/5-ös kategóriában már kétszer volt magyar bajnok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!