Sport

2009.05.26. 02:29

Teniszverseny, ezúttal Ocskay emlékére

Székesfehérvár - Szombaton az Alba Volán 19 jégkorong-szakosztálya idén is megrendezte hagyományos, meghívásos teniszversenyét, amelyen 16 páros lépett a salakra.

Bobory Balázs

Szombaton délelőtt 9 órától már csordogáltak a versenyzők a Kiskút utcai teniszcentrumba. Az albás szakosztály vezetőségi tagjai, idősebb Ocskay Gábor, Sebestyén Csaba, Farkas Pál mellett a szakmai stáb is képviseltette magát Énekes Lajossal és Kóger Istvánnal, a játékosok közül pedig Kovács Csaba, Fodor Szabolcs és Sofron István ragadott ütőt. Ugyancsak pályára lépett több támogató, az önkormányzat néhány képviselője, összességében azt lehet mondani, hogy nívós mezőny gyűlt össze.

Nem is történhetett ez másként, hiszen a hagyományos, minden évben megrendezésre kerülő viadalt ezúttal ifjabb Ocskay Gábor emlékének szentelték, aki a korábbi években mindig résztvevője volt ennek a hangulatos eseménynek. Az idei indulók mindegyike megkapta a Csicsó arcképével ellátott pólót, többen már abban szaladtak be a pályára a hálók elé.

Ez volt az a verseny, amelyen az eredmény tényleg másodlagosnak számított, a teniszezők és családtagjaik a mérkőzés közben sok mindent, hokival és mással kapcsolatos témát átrághattak néhány rozéfröccs mellett. Mert ezen a napon a sportolók már délelőtt sem tiltakoztak a finom bor ellen, de ez a színvonalon cseppet sem látszott meg.

A négy négyes csoportból két-két pár jutott a legjobb nyolc közé, onnan pedig egyenes kieséses rendszerben zajlott a küzdelem. A végső sikert a Cser-Palkovics András, Gál Péter Pál duó szerezte meg, miután a döntőben nagy csatában legyőzte a Sebestyén Csaba-Ocskay László (ifjabb Ocskay Gábor unokatestvére) párost. A harmadik helyen a Kolozsvári, Takács J. kettős végzett.

Bár teniszben furcsa harmadik félidőről beszélni, most ez is előfordulhatott, hiszen a bankett éjfélig is eltartott...

Kovács Csabát nagy öröm érte még az A-csoportos világbajnokság ideje alatt, hiszen iker kisfiai születtek. A remek szélső azóta minden szabadidejét megpróbálja az újszülöttekkel tölteni, bár a Budapest-Székesfehérvár ingázás most nem igazán eshet jól. Kovácsnak még egy évig szól a szerződése.

Kóger István csatlakozik az első csapat szakmai stábjához, miután hasznos és fontos megbeszélést folytatott Jarmo Tolvanennel, a Volán új vezetőedzőjével, aki csak augusztus elején tér vissza Székesfehérvárra, addig Énekes Lajos és a népszerű Kókusz irányítja a száraz felkészülést.

Kicsi a valószínűsége, hogy Ladányi Balázs Székesfehérvárra igazol a francia Brianconból. A zseniális támadó és az Alba Volán 19 elképzelései az anyagiakról nagyon távol vannak egymástól, így egyelőre lezárulhatnak a tárgyalások, aztán majd kiderül, mit hoz még ez a forró nyár...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!