Sport

2011.01.12. 03:29

Vajon ki lesz a jobb? Szerda este Falco-Albacomp meccs

Székesfehérvár - Ma újabb rangadó vár az Albacomp kosárlabdacsapatára. Vas megye székhelyére, Szombathelyre látogatnak a kék-fehérek a Falco-Szova KC otthonába.

Silye Sándor

A vasiak legénysége igen erős. Kálmán irányítóként (13,2 pont, 5,9 assziszt) még mindig jelentős tényező a honi mezőnyben. Doyne (19,8 pont, 4,0 lepattanó, 5,8 kiharcolt fault, 3,6 assziszt) Vasban érzi jól magát, a fehérvári gyenge szezonja után alighanem mindent megtesz annak bizonyításáért, hogy annál sokkal jobb, mint amit láthattunk tőle. Gosa a paksi évek után újra magára talált (17,9 pont, 9,2 lepattanó), centerposzton Aliakszejev is (12,1 pont, 6,0 lepattanó) megbízható. Jók a magyarjaik, Simon a bajnok ZTE-ből érkezett, de ott van Pankár, Hajmásy, Borszéki, Will, Harazin. Még mondja valaki, hogy könnyű kirándulás vár Jonesékre!

Apropó Jones! Az Alba két centere, az említett Jonathan Jones és a tehetséges ifjú, Keller Ákos egymást múlta alul a Sopron elleni mérkőzésen. Nem szereztek pontot, Keller plusz, Jones mínusz 1 IBM-pontot produkált. Úgy, hogy ketten lekaptak 15 lepattanót! Márpedig center nélkül igen nehéz nyerni, szombaton sikerült, ma ez aligha jön össze, mert Aliakszejev és Gosa erős a tábla alatt. Tudjuk, az albás centerek sokkal többre képesek, koncentráltan, higgadtan, tűzzel, odaadással kell tenni a dolgukat a többiekkel együtt, és abban az esetben sikerrel járhat a csapat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!