Bulvár-celeb

2 órája

Értelmetlen és bugyuta: ezeket az alkalmazásokat jobb kitörölni

Ezt a 10 abszurd appot jobb fel sem telepíteni a telefonunkra. Tömegek használják őket, pedig semmi értelmük sincs.

MW

Vajon mi értelme ezeknek?

Forrás: Getty Images

A számtalan mobilalkalmazás között vannak olyanok, amelyek megkönnyítik, élvezetesebbé vagy produktívabbá tehetik életünket, de sok olyan is van, ami teljesen felesleges. A Life.hu megmutatott tíz értelmetlen alkalmazást, amelynek nem sok létjogosultsága van, mégis létezik.

1. Műpuki

Az iFart pontosan azt csinálja, amit a neve is sugall – különböző stílusú fingó hangokat ad ki. Kiváló példája az inkább buta, mint hasznos alkalmazásnak. A gyerekek és a tizenévesek azonban meg vannak őrülve érte, valószínűleg a fejlesztők is erre a korosztályra gondoltak, amikor szabadjára engedték a virtuális térben.

Sok applikációnak célközönsége a fiatal korosztály
Forrás: Getty Images

2. Tarts ki

Az alkalmazás lényege, hogy minél hosszabb ideig tartsd az ujjad a képernyőn. Nincs célja, nincs benne semmi kihívás, csak az, hogy tartsd az ujjadat egy helyben, amíg meg nem unod, és el nem kezdesz azon gondolkodni, vajon miért töltötted le egyáltalán? Van ugyan egy ranglistája az appnak, amely megmutatja, ki meddig bírta a többi felhasználóhoz képest, de ez csak kismértékben növeli a játék élvezetét. Valljuk be: vannak azért ennél érdekesebb és hasznosabb alkalmazások is.

3. Sötét van-e kint?

Ez a mobilalkalmazás csupán annyit csinál, hogy az időzóna alapján megmondja, sötét van-e odakint. Márpedig ezt az ablakon kinézve is könnyen meg lehet állapítani... Az app emellett napkelte és napnyugta időpontokat is mutat. Ez a akár még hasznos is lehet, ha szabadtéri programot tervezünk, és nem szeretnénk, hogy ránk esteledjen. De ezt az információt a telefonunk alapszolgáltatásai segítségével is megtalálhatjuk, tehát ez az applikáció is haszontalan. 

Coins,Explosion,Or,Falling,Gold,Coin,,Jackpot,Casino,Or,Business
Pénz helyett legfeljebb tapasztalatot szerezhetünk a bugyuta appal
Forrás:  Shutterstock

4. Gazdag vagyok

A 2008-ban megjelent "I am rich" ára annak idején potom 999 dollár volt. Semmi mást nem produkált, mint hogy egy rubin képét jelenítette meg a képernyőn, majd egy négysoros verset a gazdagságról. Annyira értelmetlen volt, hogy szerencsére már eltávolították az alkalmazásboltból. Az alkalmazás fejlesztője azonban nem adta fel, készített egy folytatást, ami már csak 8 dollárba került. Érthető, hogy az már igen keveseket érdekelt. 

5. Babatolmács

Ez az alkalmazás lefordítja a baba sírását érthető nyelvre. Legalábbis ezt ígéri. Akár éhes, akár álmos, akár pelenkacserére van szüksége a bébinek, a Cry Translator megfejti, mit akar közölni velünk kisbabánk. Az app pontossága azonban erősen kétséges, így inkább újdonság, mint praktikus eszköz. sokkal megbízhatóbb a szülői megérzés, mint ez az applikáció.

6. Virtuális öngyújtó koncertekre

A mobiltalan időkben az emberek a koncerteken még öngyújtókat tartottak a magasba, nem a telefonjukkal világítottak. Ezzel az alkalmazással most utánozhatjuk az öngyújtó villódzó lángját. Ha igazi öngyújtót tartunk a zsebünkben, megspórolhatjuk az app által foglalt tárhelyet a telefonunkon, és szükség esetén a hasznunkra is lehet. 

girls enjoying beers in a restaurant
Igyunk inkább egy pohár valódi sört!
Forrás: Getty Images

7. Képzeletbeli sörivás

Az alkalmazás lényege, hogy tartsd a telefonod a szádhoz, és tegyél úgy, mintha sört innál. Bár néhány másodpercig szórakoztató lehet, nem túl izgalmas.  Inkább bontsunk fel egy igazi hideg sört, mint hogy egész este egy virtuális italt tartsunk a kezünkben, ami ráadásul még a szomjunkat sem oltja.

8. Retró telefon

A VintagePhone megpróbálja felidézni a régi telefonok tárcsázásának élményét. Hanghatásokkal és az ismerősök számainak elmentésére alkalmas telefonkönyvvel igyekszik megnyerni magának a felhasználókat. Talán a nagymamánk élvezné mindezt a nosztalgiafaktor miatt, de egyébként eléggé értelmetlen.

9. Virtuális borotválkozás

A nemkívánt szőrszálaktól nem szabadít meg az alkalmazás, csupán az elektromos borotva hangját és rezgését szimulálja. Jogosan merül fel a kérdés: akkor vajon mire jó?

Kamuhívás helyett jobb az őszinte beszéd
Forrás: Getty Images

10. Álhívás

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy legszívesebben elmenekülne egy kínos beszélgetés elől. A Fake Call lehetővé tesz hamis bejövő hívások ütemezését. Például azért, hogy lelépjünk egy vakrandiról. Ez a modern kori megfelelője a sürgős sms színlelésének. Akár hasznosnak is tűnhet, de azért ennél az alkalmazásnál sokkal jobb az őszinteség és az egyenesség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!