Sport

2013.06.25. 20:09

A Steaua meghajolt a győztes Videoton előtt

Második felkészülési mérkőzésén a tiroli edzőtáborozás során, a Videoton FC a román rekordbajnok Steaua Bukarest ellen lépett pályára, és Caneira góljával 1-0-ra győzött.

Matók János

Videoton FC-Steaua Bukarest 1-0 (0-0)

Videoton FC: Tujvel (Pajovics) - Oliveira (Szolnoki), Szekeres (Caneira), Vinícius (Papp), Mamadu (Stopira) - Gomes (Sándor), Tóth (Enete) - Gyurcsó (Álvarez), Kovács (Zsótér, Hudák), Kleinheisler (Paraiba) Nikolics N. (Lupeta). Vezetőedző: José Gomes.

Steaua: Tatarusanu - Rapa, Pintilii, Gados, Tanase - Latovlevici, Chiriches, Bourceanu (Radu), Popa - Iancu (Stanciu), S. Nikolics (Pirulescu). Vezetőedző: Laurentin Reghecampf.

Zimankó ide, vagy oda  alig volt 10 fok Celzius a meccs kezdésekor, a két európai hírű csapat felkészülési összecsapására  zsúfolásig megtelt a hangulatos lelátó, s ezúttal is nagyon sok Vidi-fanatikus utazott el Tirolba, hogy lássa a kedvenceket. Akik a leghíresebb, több válogatottal is rendelkező, sokszoros  - összesen 24 alkalommal lett aranyérmes - román bajnok ellen léptek pályára. Agresszív letámadással kezdett a Steaua, s az első 20  percben az ő akaratuk érvényesült, ám a Vidi állta a sarat.

Ezt követően Gyurcsóéknak volt valamivel több helyzetük, majd az első félidő végére újra Popáék voltak valamivel aktívabbak, de gól nem született, mindkét háló érintetlen maradt. Nem úgy egy másik felkészülési mérkőzésen, ahol a Sturm Graz azt a szlovák Senicát fogadta, amely csapat az Európa Liga 2. selejtezőkörében - reményeink szerint - a Vidi ellenfele lesz majd. Nem szabad félvállról venni őket, ezt a Sturm is megtapasztalta, hiszen a Senica 3-1-re nyert.

A Vidi légiósának, Lupetának (balra) több gólhelyzete is volt (Fotó: Vidi.Hu)

A szünet után, bő 10 percig nem sok eseményt láthattak a nézők, egyenlő erők küzdöttek a pályán, majd a 65. percben a Vidi megszerezte a vezetést: Álvazer a bal oldalról végzett el egy szabadrúgást, s az érkező Caneira a kapuba lőtte a labdát, 1-0.  Három játékost is azonnal lecserélt Reghecampf mester, de a következő gólhelyzet is a Vidié volt, ám Lupeta fejese elkerülte a kaput.

Ezt követően Lupeta háromszor  is gólhelyzetbe került, de nem tudta bevenni a Steaua kapuját. Igaz, a román bajnok is mindent megtett az egyenlítés érdekében, így lüktető, jó iramú meccs kerekedett ki az utolsó 20 percre.

Még egy felkészülési mérkőzése lesz a Vidinek az edzőtáborozás során: pénteken 18 órától a német Karlsruhe lesz Oliveiráék ellenfele. Aztán készülhetnek a Mladost Podgorica elleni Európa Liga selejtezőre: július 4-én a Sóstói Stadionban rendezik a párviadal első mérkőzését.

A tudósítás a Vidi.Hu segítségével jött létre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!