Sport

2013.08.18. 11:34

Egyre jobbak lesznek a fehérvári lányok

Székesfehérváron maradt a Fabo Kupa, miután a döntőben a Fehérvár KC csapata ötgólos (27-22) győzelmet aratott a horvát Lokomotiva Zagreb együttese felett. A hazai gárda egyre jobban összeérik, ez, pedig bíztató a bajnoki rajt előtt.

Káldor András

Hasznos volt ez a torna több okból is. Elsősorban jót tett a lelkeknek, hiszen az FKC lányainak eddigi a felkészülési időszakban nem sok sikerélmény jutott. A Fabo Kupát megelőzően hét meccsből mindössze egyszer tudtak nyerni - akkor a Slavia Praha csapatát verték meg hazai pályán, így tehát egyáltalán nem ártott, hogy ismét megérezték a győzelem ízét. Másodjára azt sem szabad elfelejteni, hogy nem gyenge ellenfeleket fektettek két vállra, hiszen két horvát élcsapatról van szó, akik évről-évre a nemzetközi porondon edződnek.

Már az első napon, az RK Podravka ellen (30-24) látszott, hogy az előző hetekhez képest sokkal jobban kezdenek beilleszkedni az új szerzemények a csapatba, és nem utolsó sorban sokat javult a társaság védekezése is. Gyakorolták is rendesen az öt-egyes védekezést, több-kevesebb sikerrel. Annak ellenére volt acélos a védekezés, hogy egyik kulcsfigurája, Emberovics Míra húzódása miatt csak a lelátóról szurkolhatott társainak. Támadásban lendületes volt a csapat, rendkívül sokat jelentett, hogy mindkét oldalon biztos kezűek voltak a lövők.

Herr Anita is azok közé tartozik, akik a nyáron érkeztek, úgy tűnik gyorsan megtalálta a helyét a csapatban, és ezt maga is megerősítette. A kupán 10 találatával a második legeredményesebb fehérvári játékos volt. – Mindkét napon a keményen védekeztünk, támadásban, pedig sokkal összeszedettebben játszottunk, mint korábban, jól kihasználtuk, és jobban kijátszottuk a helyzeteinket. Egyre jobban érzem a többieket, és ők is sokat segítenek abban, hogy minél jobban megismerjem a csapat játékát. Jó úton haladunk, hétről-hétre egyre jobb teljesítményt nyújtunk.

A kupagyőztes FKC csapata

 

Siti Eszter vezére volt csapatának, nagy kedvvel játszott. – Most már tényleg kezdünk csapatként működni. Egyre jobbak a páros, illetve a hármas kapcsolatok, és a taktikai is egyre jobban ül. Minden jó munkához idő kell, mindennek van felfutása, így nem lehet azon csodálkozni, hogy már erővel is jól bírjuk. A lényeg, hogy az augusztus 31-i bajnoki rajtra legyünk százszázalékosak!

Pal Oldrup Jensen a pénteki sikert a helyén kezelte, akkor úgy nyilatkozott, hogy akkor lesz igazán boldog, ha a döntőt is lehozza csapata. Ezt megtették a lányok, és tényleg felszabadultabbnak tűnt a szombati díjkiosztó után a Fehérvár szakvezetője. – A Lokomotiva kifejezetten jó csapat, folyamatosan próbálják ráerőltetni a játékukat az ellenfelükre. Nem törtek meg még akkor sem, amikor öt-hat góllal vezettünk, ezért is nagy fegyverténynek tartom, hogy legyőztük őket. Azzal, hogy több a variációs lehetőségem, több játékost tudok forgatni úgy a támadó, és a védőjátékunk is intenzívebb lett az egész mérkőzés alatt.

Az FKC-nak még a Siófok elleni bajnoki szezonnyitóig szűk két hete van, kedden, Dabason, a norvég Storhamar elleni meccsel zárják a felkészülési mérkőzéseik sorát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!