Sport

2013.11.05. 19:43

Sille irányíthat, Chernomaz a juniorokkal utazik

A pénteki lengyelek, majd a szombati, románok elleni mérkőzésen is Sille Tamás irányítja a magyar jégkorong-válogatottat a káposztásmegyeri Négy Nemzet Tornán.

Bobory Balázs

Az ok egyszerű, a szövetségi kapitány, Rick Chernomaz nemcsak a felnőttek, hanem az U20-as válogatott felkészítéséért is felelős, a fiatalok pedig Szlovéniában méretnek meg, a kanadai szakember velük tart.

– Nem tudok szétszakadni. Az tűnik a legjobb megoldásnak, hogy az U20-asokkal elutazom, majd a felnőtt válogatott utolsó, vasárnapi mérkőzésére visszatérek. Természetesen mindenről tudni fogok, hiszen remek szakmai stáb vesz körül – mondta Chernomaz a keddi, sajtónyilvános edzést követően.

A keretbe behívott játékosok közül mindenki megkapja majd a lehetőséget, egyelőre továbbra is csak Tokaji Viktor szereplése kérdéses, aki bokasérüléssel küzd.

A magyarok sorrendben a lengyelekkel, a románokkal és végül – papíron a legerősebbel – az ukránokkal találkoznak.

– Az áprilisi vb után több rutinos védő visszavonult a válogatottól, így Sille mellett Szélig Viktor és Horváth András. Őket pótolni kell, és a fiataloknak kell bizonyítási lehetőséget adni. Ezen a szinten még sokat kell tanulniuk, ezt is szolgálja ez a torna – jelentette ki a szakvezető, akinek csapata 2014 áprilisában a Szöul melletti Gojanban szerepel majd a divízió I-es világbajnokságon.

A 225. válogatott mérkőzésére készülő – és ezzel az aktívak között rekordernek számító – Ladányi Balázs ugyancsak kiemelte: a fiatalabbak most vehetik célba a helyeket, és a rutin helyett most a gyorsaság jellemezheti majd a válogatott védelmét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!