Sport

2014.11.19. 17:25

Lengyelországban táncoltak a főnixes lányok

Székesfehérvár - A Főnix SE táncklub története során először képviselhette a Fehérvárt és egyben a magyar színeket rangos nemzetközi versenyen.

Bobory Balázs

A Dragon Girls junior nagyformáció mindjárt egy lengyelországi világkupán esett át a tűzkeresztségen, s nem is vallott szégyent, ugyanis a roppant erős mezőnyben 5 ország 18 indulójából a 11. helyen végzett. A fehérvári sárkány lányok mellett még másik hat sokkal rutinosabb magyar csapat is indult a megmérettetésen, s közülük a budapesti Party Girls nyerte meg a Zielona Gorában megrendezett vk-versenyt.

A Dragon Girls tagjai a Főnix SE elnöke és egyben edzője, Benedek Dóra vezetésével készültek fel el első nemzetközi kalandjukra, ami főleg annak tükrében volt bátor -és végül szép eredményt hozó- vállalkozás, hogy a részvételre való felkérést nem sokkal az esedékesség előtt kapták a honi szövetségtől, így az utazás, a szállás leszervezésére, valamint a szakmai felkészülésre mindössze 2 és fél hét állt rendelkezésükre!

A főnixes lányok a Lengyelország felé vezető úton megálltak egy pihenőre és egy fotóra Fotó: az egyesület felvétele

Benedek Dóra beszámolójában elmondta, hogy az elődöntő után a Dragonos lányok a 12. helyen álltak a magyarokon kívül még orosz, cseh, svájci és lengyel csapatokat felvonultató mezőnyben. Ezután a reményfutamok következtek, melyben a táncosok még jobban odatették magukat, így a 10. helyen jutottak a középdöntőbe. A harmadik kör volt a Főnixesek számára a legerősebb, amit egy pici hibával teljesítettek, így a 11. helyen zárták a versenyt, ez nagyszerű helytállás.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!