Sport

2015.02.12. 11:37

A javuló formát mutató TLI-Alba Fehérvár rangadón bizonyíthat

Szombaton 18 órakor folytatja menetelését a férfi kosárlabda bajnokságban a TLI-Alba Fehérvár együttese, a kék-fehérek a 23. fordulóban a tavalyi ezüstérmes Paksi Atomerőmű SE csapatát fogadják a Vodafone Sportcentrumban.

Káldor András

Fura kimondani, de jelenleg a tabellán elfoglalt helyezések alapján egyáltalán nem tekinthető rangadónak a 7 helyen álló TLI-Alba Fehérvár és a listavezető Paks mérkőzése. Ettől elvonatkoztatva azonban ki kell jelentenünk, hogy igenis rangadó előtt állnak a csapatok, függetlenül attól, hogy bizony a fehérváriaknak van javítanivalójuk a mérlegükön. A vendégekről, pedig csupán annyit adalékul, hogy ők már a múlt héten a harmadik Kecskemét elleni győzelmükkel – amely akkor zsinórban a tízedik volt - a mezőnyből elsőként kvalifikálták magukat a felsőházi középszakaszba, ezzel együtt a play-offba.

Mindkét két gárda tavaly pályaválasztóként nyert, és nem volt ez másként az őszi szezonban sem, amikor az Atom egy rendkívül kiélezett találkozón győzött 74-68-ra. Supola Zoltánnál jobban kevesen ismerik a vendégeket, a hátvéd azon a meccsen nagyszerű formát mutatott, és a hétvégén szegediek legyőzésében is oroszlánrészt vállalt.

– Szoros mérkőzést várok, természetesen a mi győzelmünkkel. A decemberi találkozónk óta a Paks kerete, és a mi keretünk is változott. Az új érkezők jól beilleszkedtek, sokat erősödtünk velük, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy fölényesen, harminc ponttal nyertünk a Szeged ellen. A Paks atlétikus csapat, felállt védelem ellen annyira nem szeretnek játszani, fegyverük azonban a gyors indítás, ezeket kell megállítanunk majd. Észnél kell lennünk, hogy ne kerüljünk hátrányba! - jegyezte meg Supola.

Székely Norbert ráncai valamelyest kisimulhattak a Szeged elleni siker után, ám a Fehérvár vezetőedzője azért óva intett mindenkit a túlzott elbizakodottságtól, de ne ment el szó nélkül amellett, hogy jó alapot adhat a későbbiekre ez a meccs.

- Nagyon örülök annak, hogy egy olyan mérkőzést játszottunk, amely sima meccs lett. Tizenkettő-tizennégy perc után érezhető fizikális fölényben voltunk, és ezzel nagyon nehezen tudott mit kezdeni az ellenfelünk. Ugyanakkor még ennél is jobbnak kell lennünk, nem szabad azt hinni, hogy egy ilyen győzelemtől ott vagyunk a legjobbak között. Sokat tudtunk gyakorolni, főleg a második félidőben, és ez a folytatás szempontjából rettentően fontos. Gyakoroltunk emberfogást, alacsony és magas szerkezetet, zónavédekezést, és csapdát is. Sok olyan taktikai elemet tudtunk beépíteni a játékunkba, amelyek mind-mind értékesek lehetnek a jövőre nézve. Fontos lépés volt a Szeged elleni győzelem, hogy megérezzük az ízét az elveszített két-hárompontos mérkőzések után. Ez a siker értéket képviselt, amelyet szeretném, ha fenntartanánk a következő hónapokban. Más képét mutatta a társaság, mint a Zalaegerszeg ellen, hiszek abban, hogy partiban tudunk lenni a Pakssal.

A szakember kitért arra, hogy a másfél hete a csapathoz érkező, és a Szeged ellen 21 pontot, és 7 lepattanót szerző Augustus Gilchrist komoly segítséget jelenthet a gárdának. – Nagyon jól jártunk azzal, hogy ő itt van, sőt a magyar kosárlabdázás is jól járt azzal, hogy egy ilyen szintű játékos szerepel a bajnokságban. Remélem, hogy folyamatosan ilyen teljesítményt fog nyújtani, mert a képességei alapján ez nem lehet kérdés.

A vendégeknél régi ismerősökkel találkozhatunk majd. A kispadon Dzunics Braniszlav, aki mint emlékezhetünk rá a bajnoki címig vezette az Alba csapatát két éve, és az akkori gárdából új állomáshelyére tartott vele a jelenleg térdoperációja után lábadozó Szabó Zsolt, valamint Jarrod Jones, és az a Medve Máté, aki lényegében fél idény után távozott ugyanebben az évben Fehérvárról Debrecenbe.

Egy biztos, hogy érdemes lesz ellátogatni a Vodafone Sportcentrumba, ahol pénteken 9-14 óráig elővételben is megvásárolhatók a belépők az összecsapásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!