Sport

2015.08.20. 14:50

Izgalmas lesz a hajrá

Mezőszentgyörgy – Izgalmasan alakul a megyei fogathajtó-bajnokság hajrája, hiszen az élbolyban csupán néhány pontos különbséggel követik egymást a versenyzők. Két forduló van hátra.

V. Varga József

A Fejér megyei kettesfogathajtó-bajnokság kilenc fordulón van túl, az áprilisi mezőszilasi nyitányt a sárbogárdi, seregélyesi, sárkeresztúri, sárszent-ágotai, cecei, csőszi, pátkai és kálozi verseny követte.

– A bajnoki kiírás értelmében a végeredmény számításánál figyelmen kívül hagyjuk a hajtók két legrosszabb eredményét – mondta Gosztola Gábor, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának elnöke és Csuti Péter, a szakág titkára.

Mindezt figyelembe véve két fordulóval a bajnokság vége előtt így fest az élmezőny: 1. id. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE, 109 pont), 2. Tóth Roxána (Sárbogárdi LE, 107), 3. Csuti Péter (Vihar LE, Sárkeresztúr, 104), 4. Semjén Attila (Mezőszilas, 102), 5. Kiss Olga (Nagylóki LE, 100), 6. Csontos Gyula (Mezőszilas, 83 pont).

A lovassport, a fogatsport szerelmeseinek érdemes lesz kilátogatniuk a bajnokság utolsó két viadalára, hiszen minden korábbinál nagyobb versenyre van kilátás a dobogós helyezésekért, egyúttal az országos döntőn való részvétel jogáért. Fejér megyét az idei évben is a bajnokság első három helyezettje képviselheti majd a szezonzáró megmérettetésen, melynek Zalalövő ad otthon október 10-én.

Az idei utolsó előtti megyei C-kategóriás fordulót szeptember 5-én Mezőszentgyörgyön rendezik, az utolsót pedig szeptember 12-én Szabadhídvégen, a Sió partján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!