Sport

2016.01.13. 16:33

Sille Tamás elveszítette százszázalékos mérlegét

Székesfehérvár - Rob Pallin menesztése után a volánosok másodedzője, Sille Tamás két mérkőzés erejéig elsőszámú dirigensként tevékenykedett.

Horog László

Három éve már volt beugró, a kanadai Kevin Primeau távozása és a cseh Jan Neliba érkezése közötti időszakban, egy meccs erejéig már volt a csapat irányítója a korábbi kőkemény bekk, Sille Tamás. Ezúttal két mérkőzésre kapott bizalmat, az olasz Bolzano elleni, 1-0-ra elveszített, majd a Dornbirn ellen 4-3-ra megnyert találkozón. Kedden délelőtt a megszokott mederben folytatta a munkát, másodedzőként. Már az új szakvezető, Hannu Järvenpää mellett.

- Elveszítette imponáló, százszázalékos mérlegét az EBEL-ben. Nem sajnálja?

- Mire gondol?

- Arra, hogy három esztendeje 3-2-re verték a Graz együttesét. Ha most nem vállalja a beugró szerepkört, megőrizte volna hibátlan mérlegét az osztrák ligában.

- Ez meg sem fordult a fejemben. Amikor eldőlt, hogy Rob munkáját megköszönik, Ocskay Gáborral leültünk. Elmondta, az új edző már megvan, el is jön a két, hétvégi mérkőzésen, de a kispadra még nem ül le. Ezért ha vállalom, a két meccsen én irányítok. Éltem a lehetőséggel. Gábor kérdezte, amennyiben számomra megfelelő, a még sérüléssel bajlódó Frank Banham lenne a segítségémre. Mondtam, ez a gondolat találkozik az én elképzeléseimmel, majd a fiúkkal megkezdtük a gyakorlást a szombati és a vasárnapi összecsapásra.

A hátvéd, Sille Tamás éveken át szerepelt a magyar nemzeti együttesben, majd edzősködni kezdett. Fotó: Horog László

- A Bolzano ellen nem ment a játék, a Dornbirn ellen már lényegesen jobban, megérdemelten nyertek.

- Az olaszok ellen sem volt különösebb gond a játékunkkal, azonban kihagytuk a helyzeteket. A Bolzano erős csapat, jó játékosokkal. Csak részben sikerült feltörni a védelmüket, kialakítottunk lehetőségeket, de az akciókat nem tudtuk sikerrel befejezni. Manavian kapuvasat ütött, Benk ziccerben hibázott, tehát helyzetünk volt, de nem ment be. Vasárnap bravúros győzelmet arattunk egy nagyon küzdő ellenfél ellen, ugyanis ők is nyerni akartak, hogy a felsőházban maradjanak. Mi pedig azért harcoltunk, hogy minél jobb pozícióban kezdjük a második kört, a harcot a rájátszásért. Bízom abban, hogy sikerül, a keret alkalmas rá. Én szívesen dolgoztam Rob Pallinnal is, minden edzőtől lehet tanulni. A profi sportban az edzőcsere természetes, ha egy csapat gyengébben teljesít, mindig az edző munkáját köszönik meg. Hannu Järvenpääval három, közös edzésen vagyunk túl, érti a szakmát.

- Önnek vannak vezető-edzői ambíciói?

- Egyszer talán majd eljön az az idő, hogy kipróbálom magam hosszabb távon is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!