Székesfehérvár

2010.04.03. 16:27

Orvul támadó párnaharcosok

Székesfehérvár - Úgy tűnik, végérvényesen megérkezett a tavasz, ezt azonban idén nem a húsvéti locsolkodás jelzi, hanem egy fergeteges párnacsata a fehérvári főtéren.

Házi Péter

Merthogy szombat délután vagy 120 fiatal gyülekezett négy óra előtt pár perccel az Országalma körül, különös ismertetőjelük pedig a mindenkinek a kezében ott fityegő kispárna volt: a nemzetközi párnacsata naphoz - immár harmadszor - a székesfehérvári fiatalok is csatlakoztak.

- Öt, négy, három, kettő, egy - számolták az utolsó másodperceket az akció résztvevői, aztán pontban négy órakor megkezdődött az össznépi püfölés, ütötte a kicsi a nagyot, a lány a fiút, a szőke a barnát, a hosszúhajú a rövidet.

És persze fordítva is, egyetlen szabály volt csak, azt szabadott támadni, aki ugyancsak párnával felszerelkezve érkezett a Városház térre.

A harcmező széléről különféle taktikákat lehetett megfigyelni, volt, aki prédára lesve várt a tömeg szélén, s amikor egy védtelen fej feltűnt, hangos csatakiáltással berohant a céltárgy felé, s püfölni kezdte a fedetlenül hagyott főt.

Többen csoportba szerveződve indultak hadjáratra a biztosabb győzelem reményében. Vagy a mai párnák bírják kevéssé az igénybevételt, vagy a fiatalok püfölési hányadosa tekintélyes, de a párnacsata kezdete után öt-hat perccel már egyetlen nagy tollpihefelhővé vált a tömeg a párnák kiszakadó és az ég felé libbenő tartalma miatt.

A mit sem sejtő járókelők némelyike hüledezve, másik része mosolyogva nézte a szombat délutáni felfordulást, ám az biztos, a tavasz díszletei előtt igazi spontán komédiát csaptak az ifjak. És hogy ők honnan tudtak minderről? Nos, az interneten működő közösségi oldalak egyik előnye a gyors, és csak az adott közösségen belül áramló információcsere.

Szóval ne lepődjünk meg, ha a jövőben a város bizonyos pontjain fiatalok egy-egy csoportja számunkra érthetetlen dolgokat művel majd. Nem kell értenünk, a hangsúly a vidámságon és az együttléten van!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!