Székesfehérvár

2013.11.26. 17:25

Nekik végre sikerült - Húsz pályakezdő állhatott munkába

Lezárult a Fiatalok Fehérvárért - Pályakezdő munkanélküliek bevonása közösségi feladatok ellátásába című program.

Klecska Ernő

A tavaly szeptember 1-én indult projekt célja olyan modell kialakítása volt, melynek folyamán a településen élő pályakezdő munkanélküliek humánerőforrás-fejlesztését a közösségi feladatok mentén valósították meg. A bevont húsz fiatalnak elsőként egy OKJ képzésen kellett részt venni, majd kompetenciafejlesztő tréningeken sajátították el a még szükséges gyakorlati tudást.

A program során négy mentor állt a fiatalok rendelkezésére, akik egyengették útjukat. Mivel a képzés során gyermek- és ifjúságfelügyelőkké váltak a bevontak, ennek megfelelő közösségi feladatokat kellett ellátniuk több intézménynél, s végül 12-en a SZITI Szociális Egyesületnél, nyolcan külső helyszínen helyezkedtek el.

– A projekt sikeres volt, remélhetőleg a jövőben több ilyen is indul – mondta Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok.

– Társadalmilag is fontos feladatunk van, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a jövő nemzedéke minél előbb munkába álljon – tette hozzá Domokos Tamás, a SZITI Szociális Egyesület elnöke.

– A program sikeressége abban is rejlik, hogy magával a munka világával ismerteti meg az ifjúságot – egészítette ki Ruff Tamás szakmai vezető.

– Nagyon hasznos volt a projekt, az elméleti alapok mellett sikerült gyakorlati tapasztalatokat is szerezni. Én például a Bregyó közben tartottam egészségfejlesztő napokat a többiekkel – emelte ki a projekt egyik résztvevője, Tóth Anikó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!