Székesfehérvár

2017.02.15. 19:10

A legjobb befektetés - A szűrővizsgálat ötven ember életét menthette meg

Székesfehérvár - A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene el kutat építeni, amikor már megszomjazott.

Ezzel a kínai szólással érvel a megelőzés és az azt elsődleges feladatának tartó, a VT Egészségcentrum Kft.-n belül működő Alba Szűrőközpont fontossága mellett Mayer Erika, a kft. ügyvezetője.

Fogászati kezelést végez Bognár Andrea fogorvos Fotó: Videoton

Sinkó Ottó, a Videoton vezérigazgatója szerint a cégcsoport egyik legjobb befektetése a szűrőközpont. Mégpedig azért, mert az ott végzett vizsgálatokkal életeket mentettek, mentenek, súlyos egészségkárosodást előztek, előznek meg. Az eddig elvégzett négy és félezer egészségügyi szűrés során 534 dolgozónál tártak fel súlyos problémát. A szűrési eredmények alapján kilencvennégy esetben volt szükség azonnali beavatkozásra, például azonnali kórházba szállításra, és a problémák ismeretében valószínűsíthető, hogy ezen érintettek fele az életét köszönheti annak, hogy időben megkezdhették a gyógyítását.

Mayer Erika szerint is a legjobban megtérülő befektetés a szűrővizsgálatokra fordított idő és figyelem. A szűrővizsgálatok időpontját a humán erőforráson dolgozók egyeztetik, s a központ szakemberei a jelentkező dolgozót szinte kézről- kézre adva, néhány óra alatt és térítésmentesen elvégzik a vizsgálatokat.

Azoknak, akiknél a szűrés eredménye pozitív, a további tennivalókhoz is adnak segítséget - tájékoztatott a központ szakmai vezetője, Horinka Judit orvos igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!