Vértesalja

2010.03.18. 03:28

Gyógyúszó sokaság a vízben

Mór - A mindennapok munkáját néha ki is kell élvezni, vagy ha lehet, még több igyekezettel megkoronázni. Láposi Béla gyógyúszóinak versenyén a lelkesedés felkeltése volt a fő.

Tóth Péter

Száz, százhúsz, száznegyven - miközben a résztvevőket számolja, utólag azt nyugtázza magában Láposi Béla gyógytestnevelő tanár, hogy fölöttébbe jól sikerült múlt szerdán a tanítványainak rendezett úszóverseny. A szabadidőközpont uszodájában azok gyűltek össze, akik általában máskor is tiszteletüket teszik Láposi edzésein; mondhatni, a jutalomért hosszú ideig kellett dolgozni.Ha ezen már túl voltak a tanítványok, valamilyen szinten mindenképp győztesnek mondhatták magukat. Nem csak arról van itt szó, hogy a bőkezű támogatók révén mindenki kapott valamilyen ajándékot, almát, narancsot vagy nyereménytárgyat. Még az első helyezetetteknek járó díjak is eltörpülnek amellett, hogy a győztesek végre megmutathatták: abban a legjobbak, amiben papíron a leggyengébbek. Kulcsár Antal öttusaedző (többek között) olyan gyerekeket is leintett az első helyen, akiknél súlyos testi bajokat állapítottak meg. Az igyekezet mellett ez se sokat számított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!