Időszerű javítások, kibővülő szolgáltatások

2017.12.14. 14:00

Komplett turisztikai fejújítás indul a Duna-parton, Ercsiben

A Duna-part teljes rekonstrukciója valósul meg több száz millió forintból. Rendezvényteret, napozásra alkalmas területeket alakítanak ki.

R. Szolga Réka

Ercsi Duna-part

Fotó: Pesti Tamás

A Duna-parti területfejlesztési tervet, a kerékpárforgalmi hálózati tervet és a tiszti klub felújításához kapcsolódó, második ütem terveit is jóváhagyta a képviselő-testület.

Győri Máté polgármester lapunknak úgy nyilatkozott: nyilvános fórumok keretében ismertették és megvitatták a lakossággal a tervezett felújításokat, javaslataikat figyelembe vették és beépítették azokat a tervekbe. A Duna-part teljes rekonstrukciójára már nagyon időszerű – folytatta -, a jóváhagyást követően készülnek a kiviteli tervek, és tavasszal ki lesz írva a közbeszerzés.

Remélhetőleg nyáron megkezdődik a munka. Komplett turisztikai felújítás zajlik majd: lesz futóösvény gumírozott felülettel, a csónakház szolgáltatásai kibővülnek, például csónakleeresztővel. A világháborús emlékművek környékét is rendbe teszik, rendezvényteret, napozásra alkalmas területeket alakítanak ki a parton. BMX és gördeszka pályát, mezítlábas parkot létesítenek, valamint a játszótér is megújul.

Ercsi Duna-part
Fotós: Pesti Tamás

A tiszti klubot civil központként üzemel majd – tette hozzá a polgármester. A második ütem terveit elfogadták a képviselők. Kiemelte: sok civil szervezet tevékenykedik itt, amelyek a város lüktetését biztosítják. Példaértékűnek nevezte az Egészséges Életmódért Egyesületet: rendszeresen szerveznek a témában rendezvényeket, komplex egészségvédelmi programokat.

Egy 14 kisgyermek elhelyezésére alkalmas bölcsőde építésébe kezd a város. A terveket jóváhagyták, a közbeszerzés elindult. Várhatóan ennek a folyamatnak januárban már kézzelfogható eredményei lesznek. Mint megtudtuk, ez a leghamarabb beinduló beruházás. Elsősorban a dolgozó, egyedülálló szülőkre tekintettel döntött a testület az intézmény megnyitása mellett.

A polgármester a pedagógushiány orvoslására is kitért: végzős óvodapedagógusokat szólítanak majd meg az egyetemeken, akiket lakhatási támogatással, kedvező feltételekkel próbálnak Ercsibe csábítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!