Frissen Fejérből

2021.11.18. 17:00

Állatösszeírást tartottak Soponyán

A falu önkormányzata és a Herosz Fehérvári Állatotthon összefogott a hatékony állatvédelemért. Az állatotthon képviselői 617 háztartást ellenőriztek, vagyis a nagyközség teljes területét. Az önkormányzat megkezdte a hiányosságok megszüntetését.

Budai-Horváth Anett

A gazda (tulajdonos vagy bérlő) kutya kötelessége gondoskodni róla, hogy kedvence a kerítésen belül maradjon

Fotó: Shutterstock

A szerdai napon tartott sajtó­tájékoztatón Krepsz Gyöngyitől, a Herosz Fehérvári Állat­otthon vezetőjétől megtudtuk, hogy az ebtartási körülmények változatosak voltak: találkoztak jó példákkal, de nagyon sok kutya láncon élve éli az életét.

Szűcs Norbert, Soponya polgármestere elmondta, hogy nagyon hálás az állatotthon megkereséséért, mert ez a kezdeményezés nagy segítség volt annak az elképzelésnek a megvalósításában, hogy javítsák a községben élő állatok helyzetét. Feltett szándékuk ugyanis, hogy ne legyen több kóbor állat a településen, ezért fel­állítottak már kenneleket, és egy komoly örökbefogadási kampányt is indítanak, ha olyan állatról szereznek tudomást, amelynek gazdára van szüksége. Az önkormányzat konkrét adatok nélkül is jól mérte fel a helyzetet, és igen tiszteletreméltó munkába kezdett bele, amikor az összeírás ilyen szisztematikus módjáról döntött. Ennek köszönhetően biztosan javulni fog az állatok helyzete és az állattartás színvonala is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!