Belföld

2009.04.23. 09:22

Elahalasztották a Mol közgyűlését

Budapest - Elhalasztották a Mol Nyrt. közgyűlését, mert az eredeti időpontra, a csütörtök délelőtt 11 órára meghirdetett eseményen nem jelent meg annyi részvényes, amely képviselné az érvényességhez szükséges 50 százalék plusz egy szavazati jogot.

feol.hu

A közgyűlésen csak a szavazati jogokat képviselő részvényesek  43,11 százaléka jelent meg, így, ahogyan a Mol már korábban közzétette, a közgyűlést egy órával későbbre újra összehívták.
A 12 órára összehívott közgyűlést már mindenképpen megtartják az eredeti napirendi pontokkal, hiszen az a megjelent részvényesek számára való tekintet nélkül határozatképes.
Az azonban biztos, hogy nem vesz részt rajta az orosz  Surgutneftegas. A Mol legnagyobb részvényese egész oldalas hirdetést tett közzé csütörtökön arról, hogy megakadályozták részvételét. Így az orosz cég szerint ezzel ismét lehetetlenné tették, hogy tájékoztassák a Mol vezetését és a részvényeseket  jövőbeni együttműködési szándékairól és reményeiről.
Az üzenetben a cég nyilvánosan is megerősítette, hogy a kölcsönösen előnyös partnerkapcsolat érdekében továbbra is készen áll a Mol vezetésével a párbeszédre.
Az orosz cég március végén vásárolta meg az osztrák OMV-től a Mol 21,2 százalékos tulajdonrészét.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!