A sorsolásra július 19-én, pénteken 11 órától kerül sor Münchenben

3 órája

Az Alba kiemelt lesz a nemzetközi kupa selejtezőjében

A legutóbbi szezonban bajnoki bronzérmes Arconic-Alba Fehérvár kiemelt lesz a nemzetközi kupa selejtezőjében, így a visszavágót hazai pályán vívhatja a koronázóvárosi együttes.

Horog László

Egy éve a bajnoki ezüstérem nyomán Alejandro Zubillaga a FIBA Europe Cup főtábláján, a csoportkörben szerepelt

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A honi aranyérmes, az elmúlt fél évtized egyeduralkodója, a szombathelyi Falco megszokott terepén, a Bajnokok Ligájában szerepelhet ősztől, a Szolnoki Olajbányász pedig a harmadik kalapból várja a sorsolást az alapszakaszra. A fehérvári kék-fehérek selejtezőznek. Egy éve a bajnoki ezüstérem nyomán Alejandro Zubillaga a FIBA Europe Cup főtábláján, a csoportkörben szerepelt, nem lépett tovább az első kanyarból. Az izraeli Bnei Herzliya a közel-keleti háború miatt meg sem kezdte a küzdelmeket, a Fejér vármegyeiek nem léptek tovább, a bolgár Balkan Botevgrad és a portugál Sporting CP jobbnak bizonyult Vojvodáéknál.

Ezúttal jobb szereplésben bíznak a koronázóvárosiak. A sorsolás előtt így néznek ki az erőviszonyok.

1. kalap: Anwil Wloclawek (lengyel), Cholet Basket (francia), FC Porto (portugál), CSM Oradea (román), MHP Riesen Ludwigsburg (német), Telekom Baskets Bonn (német), Tofas Bursa (török), 2-es BL-selejtező döntőjének vesztese, Casademont Zaragoza (spanyol), SL Benfica (portugál).

2. kalap: A Kutaisi/Levice –BC Kalev/Cramo BL-selejtező elődöntő vesztese, a Trepca/Keravnos–ERA Nymburk BL-selejtező elődöntő vesztese, Windrose Giants Antwerp (belga), BC Balkan (bolgár), PAOK Thessaloniki (görög), Norrkoping Dolphins (svéd), BC Parnu Sadam (észt), Petrolina AEK Larnaca (ciprusi), Dinamo Banco di Sardgena (olasz), Rilski Sportist (bolgár).

3. kalap: Fribourg Olympic (svájci), PGE Spojnia Stargard (POL), Caledonia Gladiators (angol), Sabah BC (azeri), NHSZ-Szolnoki Olajbányász (magyar), Bursaspor Info Yatirim (török), a Trecpa-Keravnos BL-selejtező negyeddöntő vesztese, a Kutaisi-Levice BL-selejtező negyeddöntő vesztese, Aliaga Petkim (török), ESSM Le Portel (francia).

4. kalap: Az 1-es FIBA EC selejtező győztese, a 2-es FIBA EC selejtező győztese, a 3-as FIBA EC selejtező győztese, a 4-es FIBA EC selejtező győztese, az 5-ös FIBA EC selejtező győztese, a 6-os FIBA EC selejtező győztese, a 7-es FIBA EC selejtező győztese, Basketball Lowen Braunschweig (német), FC Arges Pitesti (román), Hubo Limburg United (belga).

A FIBA Europe Cup selejtezőjének kiemelései.

Kiemelt klubok: Anorthosis Famagusta (CYP) Bilbao Basket (spanyol), JDA Bourgogne Dijon (francia), Arconic-Alba Fehérvár (magyar), BC Peja (koszovói), Sporting CP (portugál), BC Dnipro (ukrán).

Nem kiemelt klubok: Spirou Basket Charleroi (belga), Dinamo Zagreb (horvát), Maroussi BC (görög), Neptunas Klaipeda (litván), Starlites (máltai), CSM Constanta (román), BC Prievidza (szlovák).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában