Belföld

2009.05.21. 18:47

Kigyulladt egy műanyagüzem Jászapátiban

Kigyulladt egy műanyagüzem csütörtök délután Jászapátiban, oltásához a kiemelt 5-ös riasztás miatt több városból is érkeztek tűzoltók, és elindult Szolnokról egy tűzoltóvonat is - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság központi ügyeletese az MTI-vel. Személyi sérülés nem történt.

feol.hu

Szabó János hadnagy tájékoztatása szerint a műanyagüzem csarnoka ég, a lángokat a Jászberényből, Hevesből, Nagykátáról, Szolnokról, Hatvanból, Gyöngyösről, Egerből és Mezőkövesdről riasztott tűzoltók oltják 12 fecskendővel. A helyszínen van egy vegyi felderítő csoport is. A tűzoltók munkáját a műanyag égésével járó füst nehezíti.
Szabó Lajos, Jászapáti polgármestere az MTI-nek elmondta: a város ipartelepén lévő Megaker nevű cég műanyagüzemének csarnoka ég, az épületet nem régen építették.
Az elöljáró tudomása szerint dolgozók már nem tartózkodtak a csarnokban, a tűz a munkaidő letelte után keletkezett, személyi sérülés nem történt.
Nincs nagy szél a környéken, így más épületek nincsenek veszélyben. A füst viszont óriási és messziről látható.
A polgármester azt nem tudta megmondani, konkrétan milyen anyag ég a csarnokban, mert tulajdonos a nap folyamán nem tartózkodott az üzemben, jelenleg tart a telephelyhez.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!