Belföld

2009.06.17. 16:59

Budaházy őrizetben

FMH - Őrizetbe vették Budaházy Györgyöt szerda délután - erősítette meg az MTI értesülését Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

feol.hu

A szóvivő bővebb tájékoztatást későbbre ígért. A Népszabadság Online úgy tudja, terrorcselekmény elkövetésével és emberölés előkészületével gyanúsítják Budaházy Györgyöt.
    
Információik szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda több hónapos titkos nyomozás után vette őrizetbe Budaházy Györgyöt. Úgy tudják: a hatóságok kapcsolatot találtak a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadítási Hadsereg és Budaházy között, ugyanis a meg nem nevezett bűncselekmények elkövetését - amelyek miatt Budaházy Györgyöt most őrizetbe vették - az említett szervezet vállalta magára.
    
A Wikipedián található adatok szerint Budaházy György országosan ismertté a 2002-es hídfoglalása után vált. Részt vett többek között a Magyarország Európai Uniós csatlakozását ellenző kampányban, valamint a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásában, és a 2006 őszi zavargások óta a radikálisok egyik ismert figurájának számít.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!