Belföld

2009.07.17. 17:20

Kóka mondjon le - határozott az SZDSZ ügyvivő testülete

FMH - Az SZDSZ ügyvivői testülete (üt) felkéri Kóka János frakcióvezetőt, hogy a párt megosztottságának megszüntetése érdekében mondjon le posztjáról. Retkes Attila pártelnök ismertetése szerint egyebek között erről határozott a testület pénteki ülésén.

feol.hu

Retkes Attila, a tanácskozást követő sajtótájékoztatón elmondta: az SZDSZ vasárnap megválasztott ügyvivői testülete (üt)  négy határozati javaslatot hozott, amelyek az SZDSZ megújításáról, a következő három hónap feladatairól, a szakpolitikai kabinetek létrehozásáról és a párt egységéről szólnak.
Ez utóbbi - közlése szerint - arról szól, hogy a párt megosztottságának felszámolása érdekében az ügyvivői testület felkéri Kóka János frakcióvezetőt, hogy mondjon le posztjáról, és jelölje meg azt a személyt, akit a tisztség betöltésére alkalmasnak tart. A testület egyúttal felkérte a pártelnököt, hogy ebben a témában kezdeményezzen tárgyalásokat a frakcióvezetővel.
Retkes Attila újságírói kérdésre azt mondta, az üt ülésén nem merült fel Kóka Jánossal szemben meghozandó jogi lépés vagy szankció.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!