Belföld

2009.11.19. 11:35

Nem rendőrök bántalmazták a zalabéri fiút

Egy nappal a feljelentést követően kiderült, nem rendőrök bántalmazták azt a zalabéri fiút, aki a buszon megpofozott egy fiatalt, hanem egy felbőszült apa vett elégtételt a fiát ért sérelem miatt.

feol.hu

Mint arról a Zalai Hírlap szerdán beszámolt, a 17 éves Lakatos Lajos édesapja szerkesztőségünknek azt panaszolta: fiát az állítólagos rendőrök autójukba ültették, Zalaistvánd és Gyűrűs között egy hegyi útra vitték, és ott megverték. Ezután újra autóba szálltak, és a fiút kitették a zalabéri benzinkúton. Az apa látleletet vetetett fia sérüléseiről, ezt követően tették meg a feljelentést. Idősebb Lakatos Lajos az előzményekről annyit mondott: fia a felszálláskor véletlenül meglökött egy utast a buszon, aki ezért lecigányozta őt, mire a fiú pofon ütötte egy fiatal utast, aki utána odament a sofőrhöz és azt állította, hogy kiverték az egyik fogát, ezért kérte a buszvezetőt, hívja ki a rendőröket. A rendőrség értesítését követően nem sokkal a busz tovább indult,  de arra az a fiatalember, akinek állítása szerint a fogát verték ki, már nem szállt fel.

Majd Pókaszepetknél egy fehér Opel Astra megállította a járatot, ekkor szállt fel a két férfi.

Fegyvert viseltek, s azt mondták, rendőrök, de a fiúnak nem igazolták magukat. Előbb azt közölték vele, hogy előállítják a zalaegerszegi kapitányságra, majd mégis az említett mellékútra vitték, és bántalmazták, miközben - a fiú beszámolója szerint - cigány mivoltára utaló, sértő kijelentéseket tettek, s meg is fenyegették őt.

Az index.hu megkérdezte a történtekről Benkő Tibort, a Vasi Volán Zrt. forgalmi üzletág vezetőjét, aki azt mondta, a buszsofőrnek nem feladata ilyen esetben, hogy kérje az intézkedő rendőrök igazolványát. Hozzátette, hogy a sofőr az esetet szerdán jelentette a főnökének.


A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Salamon Róbert rendőr alezredes érdeklődésünkre közölte: az ügyben a zalaegerszegi nyomozó ügyészségen indult eljárás.

A megyei főügyészség sajtóreferense, dr. Pirger Csaba megerősítette, hogy a feljelentést megkapták. Mint mondta, az ügyben bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt indult nyomozás, amely azt is hivatott tisztázni, hogy valóban rendőr volt-e a két bántalmazó. Pirger Csaba jelezte: ha az bizonyosodna be, hogy nem rendőrök voltak a támadók, akkor a rendőrség folytatja majd a nyomozást.

Csütörtökön váratlan fordulatot vett az ügy. Mint lapunk munkatársa megtudta, jelentkezett az ügyaészségen egy férfi, aki azt állította, ő és egyik fia volt az, aki a roma fiút autójukba ültették. Mint a férfi elmondta, fiát akkora erővel ütötte meg Lakatos Lajos, s a gyereknek  kiesett az egyik foga.


Bár egyenlőre nem tudni pontosabb részleteket a történtekről, illetve az okokról, a  bántalmazott gyerek apja vélhetően bedühödött a fiával történtek miatt, s úgy gondolta, megleckézteti a bántalmazót.

Mivel kiderült, a tettesek nem civil ruhás rendőrök voltak, az  ügyben a nyomozást a zalaegerszegi rendőrkapitányság folytatja le.

Forrás: zalaihirlap.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!