Belföld

2010.01.07. 18:16

Fidesz: nem szüntetik meg az MTI-t

Cser-Palkovics András cáfolta az index.hu értesülését, amely szerint a Fidesz megszüntetné az MTI-t.

MTI

A Fidesz nem szándékozik megszüntetni a Magyar Távirati Irodát - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-vel az Index ezzel kapcsolatos hírére reagálva.
Az ellenzéki párt helyettes szóvivője közleményben azt írta: "az Index ismét rossz informátort választott. A Fidesz nem szándékozik megszüntetni a Magyar Távirati Irodát".
Az Index hírportálon csütörtökön megjelent cikk szerint a Fidesz vezérkarában egyetértés alakult ki egy kisebb létszámmal működő állami médiaholding kialakításának terve körül. A párt szakpolitikusai által kidolgozott koncepció egyetlen közszolgálati műsorszolgáltató szervezetet hozna létre a Magyar Televízióból, a Duna Televízióból és a Magyar Rádióból.
A cikkben az áll, hogy a fideszes tervek szerint még az idén megszűnne a részvénytársasági formában működő MTI, amely fölött a tulajdonosi jogokat az Országgyűlés gyakorolja, "miután esélyt látnak arra, hogy a választások után az Országgyűlésben valamilyen módon meglesz a médiatörvény módosításához szükséges kétharmados többség". Az MTI-t az index.hu állítása szerint egy néhány fős kormányzati hírügynökséggel helyettesítenék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!