Belföld

2010.01.18. 14:12

Hárman is meghaltak kihűlés miatt

FMH - A téli hónapokban már heten, az elmúlt hétvégén pedig hárman vesztették életüket kihűlés miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

MTI

A megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője, Dobi Tamás elmondta: a telkibányai patakban fekvő 69 éves nőre hozzátartozója talált rá szombaton. Az adatok szerint a nyugdíjas nő a kertje hátsó bejáratán keresztül próbált a faluba menni. Ehhez a porta végén található patakon is át kellett kelnie, ami fölött vélhetően megbotlott, majd a mederbe esett, ahonnan nem tudott kimászni.
Az elsődleges szakvélemények a kihűlést állapították meg a halál okaként. A rendőrségi vizsgálatok során idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, ezért az encsi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.
Egy 48 éves sajószentpéteri férfi otthonában halt meg, holttestét hozzátartozója fedezte fel vasárnap. Az elsődleges szakvélemények szerint itt is kihűlés okozta a halált. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a szobában lévő kályhát régóta nem gyújtottak be, a helyiségben pedig meglehetősen hideg volt. A kazincbarcikai rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. 
A harmadik esetet ismertetve Dobi Tamás elmondta, hogy a földön mozdulatlanul fekvő férfira vasárnap találtak rá Egerlövő közterületén. Az 55 éves férfi feltehetően ittassága miatt esett el, nem tudott felállni. A rendőrségi vizsgálatok során idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, ezért a mezőkövesdi rendőrkapitányság vizsgálja az ügyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!