Belföld

2010.02.01. 14:09

A nyugdíjas szervezetekkel egyeztetett a Fidesz

A város nyugdíjas szervezeteivel egyeztetett hétfőn a Fidesz két fehérvári körzetének országgyűlési képviselőjelöltje.

Tihanyi Tamás

- Fontos a konzultáció: az elmúlt évben már volt hasonló egyeztetés, amely hasznosnak bizonyult  -mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz városi frakcióvezetője, és országgyűlési képviselő-jelöltje. Kijelentette, annak ellenére, hogy a kormányzati megszorítások miatt "a helyzet nem könnyű", a Fidesz frakciója mindent elkövet azért, hogy biztosítsa a nyugdíjas-szervezetek működéséhez szükséges összeget.
Az elmondottakhoz csatlakozva szögezte le Vargha Tamás, a Fidesz országgyűlési-képviselőjelöltje: garanciát vállalnak arra, hogy kormányzásuk idején megőrzik a nyugdíjak reálértékét, megvédik a nyugdíjakat a gyurcsányi korszak rossz indézkedéseinek utóhatásaitól. A Fidesz - az MSZP nyilvánosságra került terveivel szemben - aláírásgyűjtéssel is garantálja, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét és nem engedi privatizálni a nyugdíjalapokat, szögezte le Cser-Palkovics András.
Gyurcsány Ferenc létrehozta a Nyugdíj és Időskor Kerekasztalt, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal pénzelt és működtetett emlékeztetett a Fidesz politikusa. Ez a Kerekasztal a nyugdíjkorhatár 70 évre emeléséről, a nyugdíjak privatizációjáról, egyéni számlás rendszerről, sőt a nyugdíjak értékének 10-20 százalékos csökkenéséről írt a jelentésében, fűzte hozzá, megjegyezve: ezek tehát a Gyurcsány-féle nyugdíj-testület anyagából származó elemek.
 A Fidesz helyettes szóvivője kiemelte, mindezt a napokban megerősítette az MSZP-kormány mostani vezetője, Bajnai Gordon, aki azt mondta: "a Kerekasztal jelentése alapul szolgálhat annak, milyen legyen a későbbi magyar nyugdíjrendszer."
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!