Belföld

2010.03.16. 06:01

Jobbik: az érv győzzön!

Székesfehérvár - Gál Péter Pál és Kummer Ákos, a fehérvári körzetek jobbikos jelöltjei tartottak lakossági fórumot az Öreghegyi Közösségi Házban. A hallgatóság vitázott is.

Tihanyi Tamás

- Azért alakultunk párttá, mert úgy gondoltuk, Magyarországon hiányzik az igazi nemzeti érdekképviselet - jelentette ki a közelmúltról Kummer Ákos. Szerinte egyedül a Jobbik áll ki a multinacionális érdekekkel szemben. A jelölt úgy látja, ma már nem a hagyományos jobb- és  baloldal, hanem a multikat  kiszolgálók és a nemzet érdekében cselekvők között kell elhelyezni a politikai élet szereplőit. A Jobbik a magyar emberek létező problémáit akarja megoldani: ezek sorában ott a cigánybűnözés ("amely egész országrészeket tesz élhetetlenné"), és a politikusbűnözés ("őket kétszer keményebben büntessék!"). Kummer úgy fogalmazott, hogy  az SZDSZ megsemmisítése után az MSZP következik, mert nekik van a legtöbb bűnük abban, hogy az ország idáig jutott.
Gál Péter Pál leszögezte, náluk nincsenek tabukérdések. Gyökeres és mélyreható változásokhoz kérte a választók segítségét, "különben az egész országot megfojtja a korrupció". A rend érdekében szükség van a csendőrségre, "amely intézmény nem az ördögtől való, mint ahogyan azt megpróbálják elhitetni az emberekkel". Szó volt az elszámoltatásról, a nyugdíjakról, a Videoton-gyár egy ma Fidesz-közeli vállalkozó által szellemi apportként való megszerzéséről, arról is, hogy wellness-börtönök helyett önfenntartó börtönökre van szükség.  Kérdésre válaszolt Kummer a holokauszttörvényről: "Ki kell azt venni a magyar jogból,  mert nem oda való, az érvek győzzenek! Történészi vitába nem szabad  jogi eszközzel beavatkozni".  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!