Belföld

2010.07.15. 17:14

Lecserélnék, mégis marad a hévízi gyógyfürdő igazgatója

FMH - A többségi tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) kezdeményezése ellenére nem hívták vissza pozíciójából a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját. Ennek ellenére a Zrt. továbbra is szükségesnek tartja a vezetőcserét.

feol.hu

Hegedűs  Lajos, a hévízi Szent András Reumakórház igazgatója a sajtóból, illetve a sajtónak egy  részéből értesült esetleges menesztésének híréről. Dr. Hegedűs Lajos akkor úgy nyilatkozott a Zalai Hírlapnak, úgy véli, a korábbi támadásoknak és - ha úgy alakul - a menesztésének is politikai háttere van.

Nem sokkal ezután Manninger Jenő  országgyűlési képviselő hivatalosan közölte: a többségi, állami tulajdonosi képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága kezdeményezte a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. közgyűlésének összehívását és Hegedűs Lajos ügyvezető igazgató menesztését.

Mint Manninger Jenő akkor elmondta, az államnak nem egészen 75 százalékos tulajdonrésze van a hévízi gyógyfürdőt üzemeltető társaságban, amelyben 25 százalék plusz egy szavazati aránnyal vesz részt a város önkormányzata. Azért van szükség a közgyűlésre, mert az ügyvezető visszahívásához legalább 75 százalékos szavazati arány kell.

A közgyűlésre csütörtökön került sor, mely után Vértes Árpád polgármester  elmondta: a képviselő-testületben heten ellenezték és öten támogatták, hogy hívják vissza az ügyvezetőt. Ezért a többségi döntést vitte tovább a csütörtökön megtartott gyűlésre, amely így nem váltotta le Hegedűs Lajost.

Korábbi közlés szerint a hévízi önkormányzatnak 25 százalék plusz egy szavazati arányú képviselete van a gyógyfürdőt működtető társaságban, az MNV Zrt. tulajdona pedig nem éri el a leváltáshoz szükséges, minimálisan 75 százalékos szavazati arányt.

A polgármester kifejtette: a múlt héten már tárgyaltak az MNV vezetőivel, akiktől együttműködést kértek, mert "közös érdek, hogy a fejlődés ne álljon le" Hévízen. Hozzátette, hogy szerinte a leváltás kezdeményezői nem tudtak olyan érvet felhozni, ami elfogadható lett volna.

Az ügyvezető igazgatóval szembeni kifogásként vetődött fel a tó melletti kemping bérbeadását meghirdető pályázat, a város sportéletének támogatása és a gyógyfürdő gazdálkodását vizsgáló rendőrségi nyomozás.  Mindezekre a polgármester úgy reagált: inkább dicsérni kellene az igazgatót, hogy a gazdasági szempontból rendkívül előnytelen bérleti szerződést meg akarta változtatni, a sportköri támogatás pedig szintén fontos a város számára, a nyomozás során ugyanakkor semmi nem merült fel az igazgatóval szemben.

Forrás és további részletek itt, a Zalai Hírlap honlapján!

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!