Belföld

2010.09.08. 11:32

Simor panaszkodott, de a kormány kitart a kétmilliós bérplafon mellett

FMH - A miniszterelnök szóvivőjének közlése szerint a kormány és a parlament is kitart amellett a döntés mellett, amely 2 millió forintos bérplafont vezetett be a közszférában.

MTI

Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy annak ellenére is változatlan-e a kormány álláspontja, hogy az EU gazdasági bizottsága felszólította a kormányt, módosítsa a törvényt, és jogsértési eljárás is indulhat, igennel válaszolt.
A Magyar Nemzet szerdai számában megjelent értesüléssel kapcsolatban, miszerint Simor András jegybankelnök levelet írt az Európai Unió központi szerveihez, amiben "arra panaszkodott", hogy csökkentették a fizetését 2 millió forintra, Szijjártó Péter arról beszélt: általános jogszabályról és elvről van szó, ami szerint költségvetési szférában nem fordulhat elő az ország jelenlegi helyzetében, hogy 2 millió forint feletti fizetést tegyen zsebre valaki havonta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!