Belföld

2010.11.29. 10:31

Kétszázezer forintért ölte meg legjobb gyerekkori barátját egy férfi

Kétszázezer forint tartozás miatt baltával megölte legjobb gyermekkori barátját, majd elásta egy pusztaszabolcsi bérelt ház kertjében egy férfi - jelentették be a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai hétfői sajtótájékoztatójukon.

MTI

Gulyás Imre, rendőr alezredes, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője elmondta: azért ők nyomoztak a februárban eltűnt férfi ügyében, mert a gyanúsított eleinte arról beszélt az áldozat környezetében, hogy a férfi eltűnése szervezett bűnözői körökhöz köthető. Ismertette: az NNI rendszeresen vizsgálja azokat a gyanús eltűnéseket, amelyek mögött életellenes bűncselekmények húzódhatnak meg. Ennek a szűrő-kutató munkának az eredményeként jutottak arra a következtetésre, hogy a februárban eltűnt férfinek nem saját elhatározásából veszett nyoma.
A Nemzeti Nyomozó Iroda augusztusban indított nyomozást az ügyben emberölés gyanúja miatt, a legjobb gyerekkori barát, K. Péter novemberben került a hatóság látókörébe.
Hopka Lajos rendőr őrnagy, az NNI speciális bűnözői csoportok elleni osztályának vezetője arról beszélt, hogy a gyilkos - aki szerencsejáték-szenvedélye miatt tartozott barátjának - beismerte tettét, és részletesen beszámolt arról, hogyan ölt. Az MTI kérdésére elmondta: a férfi készült tettére, egy ercsi lakásba csalta áldozatát, ahol végzett vele. A holttestet autóval Pusztaszabolcsra szállította, majd elásta.
Hopka Lajos ismertette: az áldozatot ruhája és a gyanúsított vallomása alapján azonosították, de a DNS-minta alapján történő azonosítás még folyamatban van.
Az NNI munkatársai elmondták: a gyanúsított nyereségvágyból, előre kitervelten követte el a bűncselekményt. Az MTI kérdésére kifejtették: a sértett kérte, hogy tartozását adja meg a férfi, de az nem tudta, nem is akarta a pénzt visszafizetni. Ezért döntött a gyilkosság mellett. A nyomozás jelenlegi adatai szerint K. Péternek nem volt társa, a bűncselekményt egyedül hajtotta végre.
A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!