Belföld

2011.01.10. 18:09

Kisebbségi választás - Az MCF gratulál a Lungo Drom kétharmados győzelméhez

Elismerte vereségét, és gratulált a kisebbségi választások győztes szervezetének, a Lungo Dromnak az MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma) vezetése a kisebbségi választások nem hivatalos részeredményeinek ismeretében hétfő késő délután.

MTI

 Az Országos Választási Bizottság hétfő esti, nem végleges adatai szerint a Lungo Drom kétharmados győzelmet aratott az országos cigány önkormányzati választásokon, az 53 fős testületben 38 képviselői helyet szerzett, míg az MCF 15 mandátumot tudhat magáénak
 Kolompár Orbán, az MCF és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a roma érdek-képviseleti szervezet székházában tartott sajtótájékoztatójáén azt mondta: gratulálnak Farkas Flóriánnak és az általa vezetett Lungo Dromnak, és a következő négy évben "kemény és határozott, de konstruktív ellenzékként" kívánnak tovább dolgozni a cigányságért az OCÖ-n belül és civil szervezetként, pártként egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!