Belföld

2011.02.11. 13:41

Göncz Kinga: külügyminiszterként nem foglalkoztam értékbecsléssel

A moszkvai magyar kereskedelmi képviselet épületének eladásáról már külügyminiszteri kinevezésem előtt megszületett az érdemi döntés - közölte Göncz Kinga pénteken az MTI-nek adott nyilatkozatában.

MTI

A volt külügyminiszter, aki jelenleg az MSZP európai parlamenti képviselője, az MTI megkeresésére az üggyel kapcsolatban Brüsszelben elmondta: az eladás egy hosszú és bonyolult folyamat vége volt. Az ingatlan az orosz állam tulajdonában lévő telken állt, az ingatlan tulajdonosi jogait a vagyonkezelő gyakorolta, a külügyminisztérium használója volt az épületnek. Az ingatlan eladását mindkét kormánynak jóvá kellett hagynia, az adásvétel részleteit az akkori vagyonkezelő intézte - mondta.
"Soha nem jártam a moszkvai kereskedelmi kirendeltségen, nem tudom, hogy az ingatlan mennyit ért. Külügyminiszterként természetesen nem foglalkoztam értékbecsléssel. Úgy gondolom, hogy ez sehol a világon nem a külügyminiszter feladata" - jelentette ki Göncz Kinga.
Mint elmondta, a tárcánál töltött évei alatt több, a külügyminisztérium kezelésében lévő külföldi ingatlan elkelt.
"Nem volt okom feltételezni, és nem is volt tudomásom róla, hogy bármelyik adásvétel során szabálytalanságok történtek volna. A tényeket politikai befolyásolástól mentes, független vizsgálatnak kell kiderítenie" - hangsúlyozta a volt magyar külügyminiszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!