Belföld

2011.02.24. 15:47

Keddre várható a strukturális reformok bejelentése

FMH - Kedden jelenti be a kormány a strukturális reformokat. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: a bejelentésben várhatóan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter "vállal főszerepet".

MTI

Hozzátette, szombaton kerül a kabinet elé a strukturális reformokkal kapcsolatos végleges előterjesztés.
A reformok "csúszását" firtató kérdésre Szijjártó Péter azt mondta: a konzultációk és a szakmai egyeztetések még tartanak, ez az oka annak, hogy a hét végén kerül a kabinet elé a végleges előterjesztés.
A Fidesz-KDNP által létrehozott bér- és adómonitoring bizottság munkájával összefüggő felvetésre válaszolva megerősítette: "világos vállalásunk", hogy senki nem járhat rosszabbul az új, arányos adórendszerben. "Elfogadhatatlan, hogy akár a közszférában, akár az állami vállalatoknál fizetéscsökkenés legyen. Ha ilyen történt, azt azonnal ki kell javítani" - jelentette ki, a versenyszféráról szólva pedig emlékeztetett: a kormány megkötötte a megállapodásokat az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) a béremelés mértékéről. "Ha a megállapodásokat mindenki betartja, akkor senki nem járhat rosszabbul, és ezért is az a kérésünk, hogy minden munkaadó tartsa be ezeket a megállapodásokat" - mondta.
A kormányfő szóvivője a kilakoltatási moratóriumot érintő újságírói kérdésre közölte: senkit nem lehet utcára tenni csak azért, mert nem tudja fizetni a törlesztőrészletet. "Tehát a most hatályos kilakoltatási moratórium lejárta után is gondoskodni fogunk arról, hogy kilakoltatások ne tudjanak megtörténni" - hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy ennek a konkrét jogi formája a következő hetek kérdése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!