Belföld

2011.04.21. 11:34

Meggyilkoltak egy idős házaspárt Szikszón

Meggyilkolták azt az idős férfit és nőt, akit holtan találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón. A rendőrség a bűnügyről egyelőre nem közölt további részleteket. A szikszói önkormányzat 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

MTI

A megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön megerősítette az MTI szerda esti információját, amely szerint gyilkosság áldozata lett egy idős házaspár a településen.    
Gaskó Bertalan, a főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a 83 éves férfi és 79 éves felesége halálát idegenkezűség okozta. Hozzátette, hogy az ügyben a rendőrség nagy erőkkel indított nyomozást több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt, a nyomozás eredményes lefolytatása érdekében ugyanakkor további részleteket egyelőre nem kívánnak közölni.
Maros Éva, a szikszói önkormányzat szóvivője az MTI-vel azt közölte: brutális kegyetlenséggel ölték meg az idős házaspárt, "őszinte szívvel gyászol Szikszó város lakossága, önkormányzata", amely százezer forintos nyomravezető díjat ajánlott fel annak, aki információival hozzásegíti a rendőrséget a tettesek kilétének a kiderítéséhez.
Füzesséri Józsefnek, Szikszó független polgármesterének szavait tolmácsolva a szóvivő azt is elmondta: a kormány tavaly megfogalmazott, a rendőrség és a közbiztonság megerősítésére vonatkozó ígéretei nem váltották be az azokhoz fűzött reményeket, Észak-Magyarországon azt látják, nem bocsátanak a rendőrség rendelkezésére olyan erőforrásokat, amelyek növelnék a hatékonyságot.
Szikszó polgármestere arra kéri a miniszterelnököt, hogy gondolja újra a rendőrség anyagi, szakmai, erkölcsi támogatásának lehetőségeit, a városban élők ugyanis azt tapasztalják: a kilátástalanság egyre erőszakosabb és brutális eseményekhez, bűncselekményekhez vezet.
A településen április 22-ére az összefogás erősítésére közbiztonsági fórumot hívnak össze, amelyen részt vesznek a polgárőrség, a rendőrség, az önkormányzat és a civil szféra képviselői - mondta Maros Éva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!