Belföld

2011.06.01. 10:07

Az LMP közmeghallgatásokat szervezne a településeken az önkormányzati törvényjavaslatról

Az LMP az ország minden településén falugyűléseket, illetve közmeghallgatásokat akar szervezni, amelyeken a lakók beszámoltatnák a körzet országgyűlési képviselőjét az önkormányzati törvényjavaslatról - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi Péter országgyűlési képviselő.

MTI

A párt ezzel azt szeretné elérni, hogy az önkormányzati reform megtárgyalásába a politikusok vonják be a lakosságot is. A politikus emlékeztetett arra, hogy a Belügyminisztérium napvilágot látott önkormányzati koncepciója számos ellenérzést szült.
Kijelentette, nem szabad eltűrni, hogy "zárt ajtók mögött, politikai paktumok határozzák meg", hogy hogyan élnek majd egy-egy településen az emberek.
Az LMP nevében arra kért minden állampolgárt és minden települési vezetőt, hogy kezdeményezzék ezeknek a gyűléseknek az összehívását.
Az MTI kérdésére azt felelte, szeretné, ha még a nyár elején megtartanák ezeket a falugyűléseket.
A sajtótájékoztatón részt vett Falusi Norbert, a párt választmányának önkormányzati ügyvivője is. Ő azt hangsúlyozta, hogy azokon a településeken, ahol rendelkeznek önkormányzati képviselőkkel, politikusaik mindenképpen kezdeményeznek ilyen közmeghallgatásokat.
A sajtótájékoztatón bemutattak egy általuk készített felhívást is, amelynek segítségével azokon a településeken is kérvényezheti a lakosság a közmeghallgatásokat, ahol nincsenek LMP-s képviselők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!