Belföld

2011.08.26. 16:07

Egy nagykanizsai fiatalember fulladt bele csütörtökön a Balatonba

A csütörtökön Balatonba fulladt fiatalember nem más, mint a nagykanizsai Simon József. Az a fiú, akinek szomorú történetét két évvel ezelőtt írta meg a Zalai Hírlap, s akinek a lap népes olvasótábora több mint 2 millió forintot gyűjtött össze, hogy egyenesbe hozza az életét.

Sámel József

Simon Józsi történetére talán még ma is sokan emlékeznek. Az akkor 22 éves kanizsai fiúról akkor írtunk először, mikor egy családi tragédia után magára maradt értelmi sérült, koponyacsont-ritkulással született  bátyjával, Árpival. Józsit ráadásul nem csak édesanyja elvesztése gyötörte, hanem az a  11 millió forintos adósság is nyomta a vállát, mely lakásukat terhelte. A Zalai Hírlap és népes olvasótábora ezért gondolta úgy, hogy jótékonysági akciót hirdet, melynek eredményeként alig néhány hét alatt több mint 2 millió forint gyűlt össze. A pénz és számos egyéb tárgyi felajánlás a karácsonyfa alá került, s úgy tűnt egyenesbe jöhet Simon Józsi élete.

Tovább a cikkre a Zalai Hírlap honlapjára!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!