Bodajk

2015.03.17. 18:01

Méltón, közösen ünnepelt Bodajk és környéke

Több településről is küldtek a Bodajk és környékének beszámolót a hétvégi ünnepségekről.

B. Kiss László

Ifjabb Jóba Endre isztiméri lakos hosszú téli estéken kopjafát faragott a község számára, melyet ünnepi műsor keretein belül Orbán Tibor Nesztor polgármesterrel együtt leplezett le március 15-én – tudósította lapunkat Gömbösné Rostaházi Judit.

Bakonykútiban, a Petőfi utcában március 15-én, pontban 15 órakor felhangzott Petőfi Sándor verse, a Nemzeti Dal, melyet a forradalom és szabadságharc évfordulóján a megemlékezésre egybegyűlt lakosok közösen szavaltak el. Ezzel tisztelegtek a márciusi ifjak, a mártír miniszterelnök, az aradi vértanúk és annak a 25 ezer honvédnak az emléke előtt, akik életüket áldozták a magyar szabadságért. Köszönet nekik – fogalmaz lapunknak küldött beszámolójában Marics József polgármester. Kincsesbányán a Művelődési Házban berendezett „Pilvax" kávézóban gyülekeztek a márciusi ifjak és vonultak együtt a község „nemzeti dombjára". Az országos akcióhoz csatlakozva az ünneplő egybegyűltek együtt szavalták a Talpra magyart, a település Petőjével, Farkas Ádámmal – tudtuk meg Murányi Mariannától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!