A legjobb öt között!

Milánó, Székesfehérvár - Az öt legjobb gyakorlat közé választották a Mikrofinaszírozás - jó gyakorlatok Európa Díj 2009-évi pályázatán az RVA internet alapú szolgáltató rendszerére támaszkodó mikrohitelezési gyakorlatát.

Klecska Ernő

Az Itáliai Giordano Dell'Amore Foundation által meghirdetett, és a European  Microfinance Network (Európai Mikrofinanszírozási  Hálózat) által is támogatott díj első helyezettje 50 000 eurót nyerhet. Az eredmény kihirdetésére a 2009. júniusában Milánóban kerül sor.
Az 1991-ben alapított székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapaítvány (RVA) 1992-óta folytat mikrofinanszírozó tevékenységet. Az eltelt időszakban sok olyan eljárást dolgozott ki, ami itthon példaértékűvé vált. E szerveztet dolgozta ki a a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat  és a  Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által jelenleg is használt adósminősítő rendszert. Az IBM 2003-as kivonulás után a cég befizetéséből létrehozott alapból elsőként  indított helyi mikrohitel-programot, s elsőként vezette be az internetes, on-line hiteligénylést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!