Ingyen wellness két hétig - lebukott a trükkös csaló

Velence - Négyszázezer forintos tartozást halmozott föl egy fiatal férfi a nemrég megnyílt velencei wellness hotelben, ahol gyanússá vált a fizetés késleltetése. Nem ez volt az első eset, hogy az illető ingyen élvezte a vendégszeretetet.

feol.hu

Gárdonyi rendőrök a hétvégén fogták el azt a váci férfit, aki a Velence Resort & Spa Hotel vendégszeretetét élvezte két és fél hétig, majd fizetés nélkül távozott a szállodából. Mint később kiderült, a 27 éves férfi – aki álnevet használt - évek óta járja már az országot, és számtalan szálloda szolgáltatásait igénybe vette már ingyen.


Aki felismeri a férfit, jelezze a rendőrségen!
Fotó: police.hu

A gárdonyi rendőröket pénteken értesítette a történtekről a nemrég megnyílt Velencei Resort & Spa Hotel biztonsági vezetője. Mint elmondta, egy fiatalember március 15-e óta kisebb megszakítással, de folyamatosan élvezi vendégszeretetüket, ám a szolgáltatás ellenértékének kifizetését halogatja. A bejelentést követően a gárdonyi járőrök a hotelből éppen távozó fiatalember után mentek, majd Székesfehérvár határában ellenőrizték. A rendőröknek ekkor budapesti lakcímet, valamint olyan adatokat diktált be, amelyek ellenőrzése során kiderült, azok nem valósak, az országos nyilvántartóban ugyanis olyan adatokkal személy nem szerepelt.
 
A férfit a rendőrök előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol kiderültek valós adatai, s az is, a korábban már többször büntetett férfi ellen jelenleg is több eljárás van folyamatban rendőrségi, ügyészségi, valamint bírósági szakban. Bűnlajstroma között szerepel csalás, sikkasztás, magánokirat-hamisítás, rongálás, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés is.        
 
2007 és 2008 évben a mostanihoz hasonló cselekmények miatt folyt vele szemben több büntetőeljárás az ország különböző területein. 
 
A velencei szállodában a 18 nap alatt közel 400.000 forint tartozást halmozott fel. Első ízben kiegyenlítette 52.000 forintos számláját, de a további szolgáltatásokat már nem. Fizetési szándékát azzal támasztotta alá, hogy a hotel alkalmazottainak egy banki elismervényt mutatott, amiben az állt, hogy a pénzintézet fedezi költségeit. A teljesítés azonban elmaradt. Hitelességét alátámasztani kívánta azzal is, hogy előszerződést kötött a szálloda egyik apartman-házára is.
 
A Gárdonyi nyomozók valószínűsítik, hogy a férfi az ország területén a közelmúltban máshol is megszállt olyan hotelben, panzióban, ahonnan fizetés nélkül távozott. A rendőrség kéri, hogy akit a képen látható személy hasonló módon megkárosított, jelentkezzék a 22-355-003-as telefonszámon munkaidőben, vagy személyesen a Gárdonyi Rendőrkapitányságon, Gárdony, Szabadság u. 40. szám alatt.
 
A férfit a gárdonyi nyomozók csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítják. Korábbi ügyeiből kifolyólag a Székesfehérvári Városi Bíróság a mai napon előzetes letartóztatásba helyezte - tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, R. Szabó Ágnes.
 
 
 
 
 
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!