Kepes adu-ászt adott a bolíviai diktátor kezébe!

FMH - "Kepes Andrásnak fél éve volt arra, hogy kiértékelje riportalanyának szavait. Nem volt rá képes. Csak egy szempont vezérelte. A nézettség. Ha van dokumentum, amit nyolcvan évre titkosítani kellene, akkor a közszolgálati televízióban sugárzott riport az lett volna" - mondta lapunk védelmi- és biztonságpolitikai szakértője.

feol.hu

A Bolíviában történtekről, majd a hazai sajtóban lezajlott eseményekről  Mózes Miklós, lapunk védelmi- és biztonsápolitikai szakértője nyilatkozott lapunknak. Elmondta, Rózsa Eduardo Floressel és társaival még sokáig tele lesz a hazai és világsajtó. A bolíviai Santa Cruzban történteket sokféleképpen ítélik meg szakértők és laikusok, érintettek és kívülállók. Ki ki ismeretei, szimpátiája, előítéletei, vagy egyéb szempontok szerint. 
- Eduardóval személyesen nem találkoztam, bár útjaink a kilencvenes években többször is keresztezték egymást. Egerben, Szolnokon, Budapesten és Horvátországban. Közvetve szerzett ismereteim alapján én is állítom, Rózsa Eduardo Flores a szó klasszikus értelmében nem volt terrorista. Azt sem hiszem el, hogy meg akarta ölni Bolívia elnökét. Igencsak meg kellene erőszakolni a jogot is, ha tevékenységét terrorizmussal akarnánk összefüggésbe hozni. De nem volt jámborlelkű misszionárius sem. Imádta a konfliktusokat. Elemi erővel tört rá az érzés, azokban szerepet kell vállalnia. Hitt abban, hogy a jó oldalon. El is játszott sok szerepet, némi exhibicionizmussal fűszerezve. Az utolsó előadás nem sikerült. Főszerepet vállalt egy olyan előadásban, melyben nem ismerte a szerzőt, a rendezőt, a színész társakat, a helyszínt és a díszleteket. Csak a közönségnek játszott. A közönség nagy része így is hálás. Könnyeket hullajt, hőssé avat. Elítéli a bolíviai elnököt és gyilkos kommandóját - vélekedik a helyzetről Mózes Miklós. 
Felhívja azonban a figyelmet arra: "Mi viszont legyünk tárgyilagosak. Nincs a világnak olyan országa, ahol a hatalmat gyakorlók eltűrnék azt, hogy területére illegális úton beszivárogva, idegen államok polgárai hadsereget szervezzenek szakadár célokért. Már pedig Floresék ezt tették. Eduardó fél éve részletekbe menőig elmondta mire készülnek Bolíviában. Kepes Andrásnak fél éve volt arra, hogy kiértékelje riportalanyának szavait. Nem volt rá képes. Csak egy szempont vezérelte. A nézettség. Ha van dokumentum, amit nyolcvan évre titkosítani kellene, akkor a közszolgálati televízióban sugárzott riport az lett volna. Vajon elgondolkozott e Kepes azon, milyen kárt okozott a Magyar Köztársaságnak, és azoknak, akiket a napokban vesznek még őrizetbe Bolíviában. Adu-ászt adott a bolíviai diktátor kezébe, aki Kepes riportját most úgy hurcolja végig a világban, mint anno a véres kardokat. Jut eszembe, ha mindezt nem a közszolgálati televízió, hanem a HÍR TV mutatja be, már régen felnégyelték volna az egész stábot"  -  fűzte hozzá Mózes Miklós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!