Lócitrom az APEH-nak! - ürülékkel teli csomaggal tiltakozott a büntetés ellen

Székesfehérvár - Lócitromot öntött szerdán egy székesfehérvári leszázalékolt nyugdíjas az APEH és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság irodájának padlójára.

Házi Péter

A szívinfarktuson átesett Szecsődi László ezzel akarta tiltakozását kifejezni, hogy a két hatóság összesen mintegy 190 ezer forintra bírságolta őt: a  férfi korábban játékokat árult a piacon, ám betegsége miatt visszadta vállalkozását. El akarta adni a megmaradt játékokat, ám a fogyasztóvédelmi hatóság megbüntette őt, mert nem volt az egyik játékon magyar nyelvű tájékoztató. Sőt, ezt követően az APEH is megbírságolta. A férfi az eljárás ellen kívánt tiltakozni a lócitrommal. Mint megtudtuk, néhány napja az APEH-től egyébként olyan levelet kapott, amelyben felajánlották neki, hogy elengedhetik a bírságot vagy annak egy részét, ha fellebbez és kitölti a megküldött adatlapot. A férfi lapunknak azt mondta, nem kíván ezzel a lehetőséggel élni...

Az adóhivatalnál megerősítették, különösen indokolt esetben az APEH felméri az adós életkörülményeit, majd  dönt a méltányosság formájáról, mértékéről. Ezt kérelem formájában kell benyújtani az adóhatósághoz. Eszerint adhatnak részletfizetést, halasztott részletfizetést. Sőt, abban az esetben, ha az adótartozás, birság vagy pótdíj megfizetésével súlyosan veszélybe kerülnek az adós életkörülményei, akkor az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján azt mérsékelheti vagy eltörölheti az adóhatóság. Az APEH csak a magánszemélyeket terhelő járuléktartozást nem tudja elengedni.


Lócitrommal tiltakozott az APEH épületénél...


190 ezer forintra büntették, pénz helyett ürüléket hozott

A földön levő zacskó tartalma az APEH padlóján landolt

Fotó: Szabó László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!