Művész-zászlókat tép a szél a Fő utcán

Székesfehérvár - A Fő utcán csütörtökön délelőtt kezdték elhelyezni a művész-zászló kiállítás darabjait, amelyek június elsejéig lesznek láthatók a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében!

feol.hu

A belvárosában az első művész-zászló kiállítást 1996-ban a mille-centenárium alkalmából rendeztük, székesfehérvári alkotók munkáiból. Majd a Kortárs Művészeti Fesztivál megszületésével évente hirdettünk pályázatokat és rendeltünk meg munkákat, hogy ünnepbe öltöztessék a környezetet.

A zászlókat csütörtökön juttatták a magasba         Fotó: Nagy Norbert
Sok neves textilművész tervezett és készített ide munkákat, köztük Aranyossy Zsuzsanna, Sárváry Katalin, Páger Bernadett, Fekete Dóra, Dorombi Mária, Bányász Judit. A legszebb, legtartósabb és "legfehérváribb" zászlókat azonban az itt élő művészek készítették: Hegedűs 2 László Debreczeni Katalinnal és Ecsedi Mária. Aprólékos kézműves-munkával készített, varrott zászlóik időtállónak bizonyulnak, művészi és technikai szempontból is. Így nem csoda, ha az évente ismétlődő kiállításokban az ő munkáiból van a legtöbb. Idén új művész-zászlók nem készülnek, gyűjteményünkből rendezünk kiállítást.


A zászlókat bárki megnézheti sétálgatás közben is       Fotó: Nagy Norbert

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!