A bérek nincsenek veszélyben - módosították a fehérvári költségvetést

Székesfehérvár - Reggel óta üléseznek a fehérvári képviselők a Városházán, ahol név szerinti szavazást kért a Fidesz a 2009-es költségvetés módosításáról történő szavazáskor, melyen minden jelenlévő képviselő igennel voksolt.

MTI/AP

Ennek értelmében 36,7 milliárd forintra növekedik Székesfehérvár idei költségvetése. Ez az emelés többek között a helyi közlekedés támogatására, valamint a szociális feladatok támogatására a központi költségvetésből érkező pénzt jelenti. A költségvetés jelenleg csak augusztus 31-ig tartalmazza lebontva a város közalkalmazottjainak bérét, heves vita bontakozott ki arról, hogy az év hátralévő részére járó mintegy 800 millió forintot már most szerepeltessék-e a költségvetési soron, vagy erről majd később is ráérnek dönteni. Végül az a megoldás született, hogy egyelőre nem döntenek a konkrét összeg lebontásában, hiszen egyelőre nem lehet tudni, pontosan mekkora összeget tesznek majd ki a bérek. A város polgármestere hangsúlyozta, nem forog veszélyben a közalkalmazottak bére, minden járandóságot megkapnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!