Próbaüzem a dunaújvárosi új papírgyárban

FMH - Megkezdődött a feltehetően 3-4 hétig tartó próbaüzem az osztrák Prinzhorn csoporthoz tartozó Hamburger Hungaria Kft. 200 millió eurós beruházással megvalósult dunaújvárosi papírgyárában - közölték a cég ügyvezetői szerdán sajtóbeszélgetésen Dunaújvárosban.

feol.hu

Bencs Attila termelési és Braunecker Antal értékesítési és marketing igazgató tájékoztatása szerint az újrahasznosított csomagolópapírokat gyártó gépsorról a beüzemelési időszakban a tervezettnél korábban, június 19-én gördült le az első papírtekercs, június 23-án pedig az első eladható tekercs is lekerült a gépsorról. 
 A 7,8 méter szélességben 1350 méter/perc (80 kilométer/óra) gyártási sebességgel működő gépsoron évente mintegy 400 ezer tonna fedő- és hullámközépréteg papírt állítanak elő, kizárólag hulladékpapírból, a közép-kelet-európai piacon egyedülállóan könnyű fajsúlyú változatban.
A gépsor jelenleg 50 százalékos kapacitással működik, a 100 százalékos teljesítményt várhatóan két év alatt éri el - hangzott el a sajtóbeszélgetésen.
Az új gyár termékeinek zömét a közép- és délkelet-európai piacon értékesíti majd. A keresletre jellemző, hogy az első, eladható tekercs már a gyártás indulása előtt gazdára talált.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!