Kosarat kapott a King's City menedzsmentje! Zárt ajtók mögött akartak tárgyalni

FMH - A King’s City menedzsmentje találkozót kezdeményezett Balogh Ibolyával, a Fejér Megyei Önkormányzat elnökével csütörtökre, de a találkozó végül elmaradt. Miért is?

feol.hu

A találkozó tervezett időpontja 2009. augusztus 27., csütörtök 11 óra volt. Mivel a felek nem tudtak megegyezni a találkozó részleteiről, ezért arra végül nem került sor. 
A projekt vezetése továbbra is nyitott a régió vezetőivel való komoly egyeztetésekre a beruházás részleteit illetően - írta  a King's City menedzsmentje a hozzánk eljuttatott közleményben. 
 
Mint megtudtuk, a King’s City menedzsment tiszteletét kívánta kifejezni az elnök asszony iránt azzal, hogy a megyei vezetésből elsőként vele osztja meg a beruházás terveit. A találkozó célja - amelyet a King’s City menedzsmentje részéről Joav Blum kezdeményezett - a projekt részleteinek és annak a régióra gyakorolt pozitív hatásainak a bemutatása volt - áll a közleményben. Hozzátették:  a felek megállapodtak az időpontban, az elnök asszony azzal a kitétellel kereste meg a befektetői csoport képviselőjét, hogy a találkozóra kizárólag a média részvételével kerülhet sor. A King’s City menedzsmentje a "titkolózást" azzal indokolta, hogy a beruházás volumene miatt szerette volna, ha az első találkozó egy szűk körű bemutatkozó, munka megbeszélés lett volna, ahol a felek megismerhetik egymás elképzeléseit. Javaslatunk szerint az első találkozót követte volna egy újabb, amelyen már a sajtó tisztelt képviselői is részt vettek volna. 
Legnagyobb sajnálatunkra dr. Balogh Ibolya elnök asszony elutasította kérésünket, amely - véleményünk szerint - udvariatlan lépés volt, és nem szolgálja sem a projekt, sem pedig a megye lakosságának érdekeit; így sajnálatos módon a találkozó végül elmarad  - zárta sorait a megaprojekt menedzsmentje.
 
Balogh Ibolya közleményben reagált a menedzsment szavaira: "Meglepődve olvastam a sukorói kaszinófalanszter-projekt ötletgazdáinak közleményét, amelyben a meg nem valósult személyes találkozónkról értekeznek. Előrebocsátom, hogy a Fejér Megyei Közgyűlés elnökeként, semmiféleképpen sem kívánok zárt ajtók mögött találkozni az immár országos botránnyá dagadó kaszinó-beruházás képviselőjével, Joav Blummal. Véleményem szerint a közvélemény megfelelő tájékoztatása ebben a mindannyiunkat érintő kérdésben alapkövetelmény, ezért kértem Blum urat, hogy találkozásunk sajtónyilvános esemény legyen. A befektető - ki tudja, miért? -, e feltételemet nem kívánta elfogadni."
 
Balogh Ibolya hozzátette:  közleményükben engem udvariatlannak minősítő kitétellel kapcsolatosan pedig kikérem magamnak, hogy jó erkölcsből és etikettből az a Joav Blum oktasson ki, aki ellen a Székesfehérvári Városi Ügyészség közokirat-hamisítás miatt emelt vádat, s a kaszinóépítéssel kapcsolatos földvásárlási ügyeiben pedig több illetékes hatóság, továbbá az Állami Számvevőszék is vizsgálódik.
 
Az elnök asszony szerint a Velencei-tó partjára tervezett, a szocialista kormány által, érthetetlen módon, kiemelt beruházásnak minősülő, ember- és természetidegen kaszinóváros-projekt – a közleményükben foglaltakkal szemben – nem az itt élő emberek, hanem egy jól behatárolható, szűk üzleti és baráti kör érdeke. Hozzáfűzte: természetesen a jövőben bármikor hajlandó találkozni a befektetők képviselőjével, de kizárólag a legszélesebb nyilvánosság előtt. 
"Zárt ajtók mögött nem tárgyalok" - zárta közlendőjét Balogh Ibolya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!