Mielőtt útnak indul

FMH - Régi és új forgalomkorlátozások miatt egyaránt nőhet a menetidő az ország útjain. Tájékozódjon innen!

feol.hu

A 13-as főút komáromi határhídján korlátozták a teherforgalmat. A szlovák oldalon lévő híd javítását megkezdték, a munka a tervek szerint több hónapig tart majd. A híd javítása idején a 3.5 tonna megengedett össztömeg feletti teherjárművek Komáromnál nem hajthatnak át , ezekkel a járművekkel Vámosszabadinál vagy Rajkánál lévő határok felé kell kerülőt tenni.
  
 Korábbi fontos hírek:
 
 Folytatják az M31-es autópálya csatlakozásának kialakítását, ezért az M3-as autópályán a 26-os és a 27-es km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot, a forgalmat sávelhúzással a külső és a leállósávra terelik. A munka miatt a gödöllői csomópontban a Budapest felé vezető oldalon lezárták a lehajtó ágat. Kerülni a bagi csomóponton keresztül lehet.
 
A gödöllői csomópontban néhány napja már új csomóponti ágak nyomvonalán haladnak a járművek. A Nyíregyháza felé vezető oldalon Gödöllő felé a 25-ös km-nél a kiépített új csomópontnál kell lehajtani a pályáról. Az esti és éjszakai órákban folyó szerelések miatt további korlátozásokra is számítani kell.
 
 Az 1-es főúton Komáromban a 85–86 km között vízvezetéket javítanak, útszűkületre kell számítani.
 
 A 3-as főúton Hatvanban az 57-es km-nél kábeleket fektetnek. Útszűkületen kell áthajtani.
 
 A 4-es főúton Nyírtura és Záhony között ma az útmenti területet kaszálják és takarítják, emiatt délután 5 óráig ideiglenesen és szakaszosan 1 sávot lezárnak.
 
 Az 5-ös főúton Szegeden a 162-es km-nél csomópontot építenek, útszűkület nehezíti az előrejutást.
 
 A 6-os főúton a tolnai elágazás közelében a 134–136 km között az M6-os autópálya csomópontját építik, a forgalmat rövid szakaszon terelőútra irányítják, Szigetváron pedig a 232-es km-nél csomópontot építenek, a munka útszűkületet okoz.
 
 A 8-as főúton Körmenden a 164–166 km között csatornáznak és utat építenek, a sávlezárás mellett jelzőőrök irányítják a forgalmat,
 
Körmend és Rábafüzes között (173–190 km) az árkot és a padkát hozzák rendbe, útszűkületre számítsanak.
 
A 10-es főúton Nyergesújfalun az 54-es km-nél útépítők dolgoznak, a félpályás útlezárás mellett jelzőlámpa irányítja a forgalmat.
 
 A 11-es főúton Esztergomban a 67-es km-nél csatornáznak, felére szűkítették az útpályát, ezért jelzőlámpa irányítja a forgalmat.
 
A 14-es főút elején, Győrben felújítják a Széchenyi hidat, a munkálatok ideje alatt a hídon most a négyből csak két sávban lehet közlekedni. Miután Komáromnál hídjavítás miatt a 3.5 tonna feletti járművek nem hajthatnak át, Vámosszabadinál a szokottnál erősebb forgalomra kell számítani.
 
A kamion tilalom az ünnepi héten az alábbi időszakokban tiltja a nehézgépjárművek közlekedését:
 
augusztus 19. (szerda) 22:00 órától augusztus 20. (csütörtök) 22:00 óráig,
 
augusztus 21. (péntek) nincs 

aug. 22. (SZO) 15:00 órától aug. 23. (V) 22:00 óráig
 
augusztus 29. (szombat) 22.00 órától augusztus 30. (vasárnap) 22.00 óráig.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!