Jótékony mozgás - fuss a rákkutatásért!

Immár 19. alkalommal rendezi meg a Fuss a Rákkutatásért Alapítvány a Kanadai Kereskedelmi Kamarával és a Kanadai Nagykövetséggel karöltve vasárnap jótékonysági futását a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

feol.hu

Tavaly mintegy hétmillió forint támogatás gyűlt össze a Fuss a Rákkutatásért Alapítvány hagyományos jótékonysági akciójából és az alapítvány egész éves munkájából. A 2008-ban kiírt pályázat nyertese a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar I. Gyermekgyógyászati Klinikája lett, az intézményben sejttenyésztéshez szükséges eszközöket helyeztek üzembe 7 millió forint értékben.
A Fuss a rákkutatásért jótékonysági akciót egy kanadai fiatalember története indított el. Terry Fox 18 éves korában csontrák következtében elvesztette egyik lábát: annak érdekében, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a betegségre, elhatározta, műlábbal keresztülfutja Kanadát és közben a rákkutatásra gyűjt adományokat. Terry Foxnak a futás 143. napján meg kellett állnia, a rák ugyanis átterjedt tüdejére, s a fiatalember néhány hónapon belül meghalt. Sportteljesítménye azonban hagyományt teremtett, a világ számos országában rendeznek figyelemfelhívó rendezvényt.
Kezdetben maroknyi csapat futott a Margitszigeten, tavaly már ezrek vettek részt a Fuss a rákkutatásért rendezvényen. Minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez, annál több pénz jut a rákkutatás támogatására. Az alapítvány munkatársai nem számolnak el az eseménnyel kapcsolatban semmilyen költséget, a befolyt összeget egy az egyben jótékony célra fordítják, azaz a betegek kezelésének megkönnyítésére.
Az elmúlt évek során a Fuss a Rákkutatásért Alapítvány mintegy 150 millió forint értékben adományozott műszereket rákkutatással foglalkozó magyarországi intézményeknek.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!