Napirendre kerülhet az iskolabezárás?

Székesfehérvár - Finanszírozható-e jelenlegi formájában a város intézményrendszere? Erről is szó lehet a közgyűlésen.

Házi Péter

Elképzelhetően a csütörtöki közgyűlés elé kerül a város intézményrendszere működését vizsgáló javaslat, melynek előzménye, hogy Csapó Csilla alpolgármestert  Warvasovszky Tihamér polgármester felkérte, a közgyűlés döntése alapján  dolgozzon ki egy, az intézmények  működésének átalakítására vonatkozó javaslatot szeptember 30-ig. Csapó Csilla ezzel kapcsolatban szerdán sajtótájékoztatót tartott Fűrész Istvánnal, az oktatási bizottság elnökével. Mint elmondta, mielőtt az átalakításhoz kezdenének,  a szakmai érvek mellett meg kell vizsgálni,  hajlandó-e a politika   egységesen   ebben a  gazdasági helyzetben pedagógusok létszámleépítésére és közalkalmazottak elbocsátására? Felvállalja-e a felelősséget minden párt egy ilyen döntésért?
A képviselőknek tehát elvileg abban a kérdésben kéne csütörtökön állást foglalniuk, vállalják-e a nagyobb átalakításokat, vagy továbbra is működtethető kisebb módosítással az intézményrendszer.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!