Nézőcsúcsra készül a Fezen

Székesfehérvár - Már megkezdték a színpadok összeállítását a Jüllich Glas telephelyén, a hamarosan kezdődő Fehérvári Zenei Napokra külföldi fellépők is érkeznek.

S. Töttő Rita


A munkások már építik a színpadokat
Fotó: Nagy Norbert

Szeptember 10-én, azaz most csütörtökön kezdődik a tizenkettedik Fehérvári Zenei Napok, amelyre idén nézőcsúcsot rebesgetnek a szervezők. Az országos fesztiválok sorában ez az esztendő utolsó állomása (és az egyik legolcsóbb is egyben), ezért Kovács Antal főszervező azt reméli: sokan, többen jönnek el, mint tavaly, mikor is 22 ezer fizető vendég nézte s hallgatta meg a neves fellépőket a Bregyó-közi kempingben.  
Idén a Sóstói Ipari Parkban, a Jüllich Glass területén tartják a háromnapos eseményt. A helyszínnek helyet biztosító tősgyökeres székesfehérvári cég marketingigazgatója, Ádám György elárulta: pontosan tudják, milyen egy garázsból elindítani, s felfuttatni egy vállalkozást, ezért ajánlották fel területüket a Fezennek, amely szintén számos környékbeli tehetségnek biztosít bemutatkozási lehetőséget. S amellett, hogy ingyen kapja a fesztivál a helyszínt, van még egy előnye: nem kell éjfélkor befejezni a koncerteket, hajnalig zenélhetnek a fellépők.
A helyszínre félóránként indulnak buszok a Piac térről, s onnan azonnal vissza a belvárosba, A buszokra száz forintért szállhatnak fel a fesztivállátogatók. Aki mégis autóval menne - mondta Kovács Antal - azt egy ötszáz férőhelyes, őrzött parkoló várja. Kempingezni is lehet a területen, amelyre remélhetőleg az időjárás is engedélyt ad - emelte még ki a szervező. Sártól azonban nem kell tartani, hiszen a helyszín murvás, s elvezeti a vizet. 
- A válság miatt ugyan kicsit kevésbé nagynevű külföldi előadók jönnek idén, de azért az Udo és a Paradise Lost is komoly hangulatot tud teremteni - így Kovács Antal. - A fellépők harmada egyébként most is fehérvári, illetve környékbeli lesz, akiknek a támogatása továbbra is a céluk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!