Világbajnok mentőkutyákkal mennek Szumátrára segíteni a baptisták

FMH - Ma délután a Lufthansa menetrend szerinti járatával indul Szumátrára a Baptista Szeretetszolgálat Rescu24 kutyás kereső- mentőcsapata.

feol.hu

Az indonéz kormány helyi katasztrófavédelmi partnere örömmel fogadja a magyarok segítségét, így két speciális mentős, két mentőkutyával indul a helyszínre, hogy segédkezzen a romok alatt rekedt több ezer túlélő felkutatásában. További szakemberek állnak indulásra készen, hogy a kutatásmentést követően - a szumátraiak igénye szerint - a műszaki mentésben is segíteni tudjanak.   Ismeretes, hogy az elmúlt napokban a térséget több természeti csapás (cunami, tájfun, földrengés) is sújtotta. A Baptista Szeretetszolgálat Rescue24 egészségügyi mentőcsapata tegnap indult Fülöp-szigetekre a tájfun áldozatainak megsegítésére. Ma a speciális, kutyás mentők kelnek útra Indonéziába, hogy felkutassák a földrengés túlélőit. A kutatómentő csapatot erősíti a közelmúltban csapatban világbajnoki címet nyert Aqua és Morris kutya is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!